ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MIPE a trimis Comisiei Europene toate componentele extinse ale PNRR

12 Aprilie 2021   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al MIPE remis luni AGERPRES, unele componente trimise sunt în prima variantă, iar alte componente au fost modificate de două sau trei ori, incluzând observaţiile Comisiei Europene la versiunile trimise anterior.

 
 
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a trimis Comisiei Europene toate componentele extinse din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar ministrul de resort Cristian Ghinea va discuta aplicat la Bruxelles în perioada 12-16 aprilie.
 
Potrivit unui comunicat al MIPE remis luni AGERPRES, unele componente trimise sunt în prima variantă, iar alte componente au fost modificate de două sau trei ori, incluzând observaţiile Comisiei Europene la versiunile trimise anterior.
 
"Toate ţările care au prezentat public planuri până în acest moment, au prezentat direcţiile generale sau rezumate ale componentelor. Rezumatele de componente din PNRR adoptat de Guvern sunt baza de lucru pentru componentele extinse - documente tehnice, pe formatul Comisiei Europene, care cuprind, fiecare, zeci de pagini de documentaţie, detaliere a investiţiilor, jaloane de progres, estimări ale impactului pe mediu, costuri detaliate şi clasificarea investiţiilor în funcţie de gradul de contribuţie la tranziţia verde şi tranziţia digitală", precizează MIPE.
 
Componentele PNRR sunt dezvoltate de către ministerele de linie, cu asistenţa MIPE.
 
În acest weekend, echipa Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene a trimis prima variantă şi pentru ultimele 3 componente extinse, încheind astfel prima etapă de lucru, conform comunicatului.
 
La componentele mai avansate (Transporturi, Educaţie) MIPE a trimis versiuni avansate, care includ deja îmbunătăţiri lucrate cu ministerele de linie ca urmare a dialogului cu Comisia Europeană, se precizează în comunicat.
 
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a subliniat că pentru echipa MIPE urmează încă trei săptămâni de muncă intensă.
 
"Mulţumesc întregii echipe din MIPE şi echipei extinse din ministerele de linie pentru implicare, e un volum imens de muncă, peste 1000 de pagini, cu multe argumente şi detalii tehnice. (...) Am spus la dezbaterea parlamentară încă de acum 2 luni că după etapa de exprimare a dorinţelor urmează un duş rece: acum trebuie să avem costuri clare, evaluări de mediu detaliate, ţinte şi jaloane amănunţite. Nu e un exerciţiu uşor. Mai avem trei săptămâni de muncă intensă", a menţionat Cristian Ghinea.
 
Lucrul informal cu Comisia Europeană la dezvoltarea componentelor a început şi se desfăşoară în următoarele etape: MIPE primeşte de la ministerul de linie prima variantă a componentei şi utilizează şablonul Comisiei pentru a face anumite comentarii preliminare care ar trebui integrate; după integrarea acestor aspecte, MIPE transmite componenta către serviciile Comisiei Europene împreună cu o prezentare PowerPoint în limba engleză a componentei, cu cel puţin 48 de ore înainte de prezentare; ministerul de linie este invitat de MIPE la o videoconferinţă cu serviciile Comisiei (în fiecare marţi şi joi) pentru prezentarea componentei şi pentru a răspunde la primele întrebări ale Comisiei referitoare la substanţă; după aproximativ 5 zile lucrătoare, Comisia transmite primele observaţii scrise la componenta prezentată şi sugerează României să încorporeze o parte din aceste comentarii în forma revizuită a componentei; după ce ministerul de linie transmite componenta revizuită, Comisia organizează o şedinţă tehnică la nivel de experţi unde se discută la un nivel detaliat reformele şi investiţiile propuse; la a treia revizuire, ţinând cont şi de negocierile dintre Comisie şi MIPE pe aspectele importante ale fiecărei componente, se transmite forma finală a componentei cu anexele tehnice aferente.
 
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene urmează să se întâlnească luni la Bruxelles cu comisarii europeni pentru Competiţie, Margrethe Vestager, Transporturi, Adina Vălean şi Coeziune şi Reforme, Elisa Ferreira.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11902 / 16832
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...