ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Patronatele din turism cer scutiri de taxe; statul riscă 400.000 de şomeri, afirmă şeful AHK România

11 Martie 2020   |   AGERPRES

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), Dragoş Anastasiu, a solicitat Guvernului să aprobe măsurile transmise de patronatele din turism şi restaurante, indicând pericolul pierderii a sute de mii de locuri de muncă din domeniu.

 
 
Patronatele din turism şi din domeniul restaurantelor au solicitat miercuri Guvernului mai multe scutiri şi amânări de taxe, pentru sprijinirea acestor domenii în faţa problemelor economice provocate de coronavirus, avertizând că în caz contrar statul riscă să se trezească cu 400.000 de şomeri.

Astfel, patronatele din turism şi restaurante solicită Guvernului scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru lunile martie, aprilie şi mai, cu posibilitatea prelungirii la 6 luni în cazul extinderii crizei; amânarea TVA şi a taxelor locale pentru operatorii din turism aferente primului semestru din 2020 pentru o perioadă de 6 luni, fără penalizări şi dobânzi, ca şi formă de creditare cu dobândă zero a industriei turismului; plata imediată a datoriilor statului către operatorii de turism - plata contribuţiilor aferente concediilor medicale de recuperat de către angajator, TVA de recuperat, ca şi plăţile facturilor de prestări servicii pe care diverse instituţii ale statului le au de făcut către operatorii de turism; asigurarea unui fond de urgenţă pentru finanţarea creditării operatorilor din turism prin susţinerea dobânzilor din bugetul statului.


"În situaţia în care fenomenul coronavirus se va întinde pe o perioadă mai lungă de timp, estimăm că în lipsa unor măsuri de susţinere din partea autorităţilor vom asista în scurt timp la insolvenţe, falimente şi concedieri. După analizele noastre primare, circa 20% din cei 400.000 de angajaţi din turism vor rămâne fără loc de muncă în cazul în care această situaţie va dura mai mult de o lună", se menţionează în comunicatul remis miercuri de patronatele din turism şi restaurante.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), Dragoş Anastasiu, a solicitat Guvernului să aprobe măsurile transmise de patronatele din turism şi restaurante, indicând pericolul pierderii a sute de mii de locuri de muncă din domeniu.

"Ştiţi că statul este co-acţionar în toate companiile. Este stake-holderul care primeşte cei mai mulţi bani din fiecare companie, mai mult decât acţionarii de la Registrul Comerţului. Şi cred că acesta este momentul în care toţi acţionarii firmelor, inclusiv statul român, trebuie să facă eforturi. Noi (patronatele din domeniu, n.r.) le facem deja. Şi statul trebuie să le facă, nu are încotro. De data asta nu are încotro, dacă nu vrea să se trezească cu 400.000 de şomeri", a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Reprezentanţii patronatelor din turism şi restaurante urmează să se întâlnească, miercuri după-amiaza, cu reprezentanţii Guvernului, pentru a discuta situaţia economică a companiilor din domeniu.

Solicitările reprezentanţilor din turism au fost transmise presei, miercuri, de către preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România - Călin Ile, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană - Dragoş Anastasiu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a agenţiilor de Turism din România - Nicolae Demetriade, preşedintele Asociaţiei Restaurantelor din România - Dragoş Petrescu, şi alte organizaţii din domeniul turistic.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15027 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...