ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Raport PwC: 72% dintre directorii generali din ECE anticipează creşterea criminalităţii cibernetice în 2022

19 Ianuarie 2022   |   Agerpres

În ECE, deşi majoritatea companiilor au crescut investiţiile în securitatea cibernetică şi în protecţia datelor, doar 20% spun că au văzut beneficii până în prezent, ceea ce ridică întrebarea cum ar trebui alocate investiţiile viitoare pentru a fi eficiente.

 
 
Aproape trei sferturi (72%) dintre directorii generali din Europa Centrală şi de Est (ECE), inclusiv din România, anticipează creşterea criminalităţii cibernetice în 2022, în condiţiile în care anul trecut a fost unul dintre cei mai dificili din istorie în materie de securitate cibernetică, reiese din ediţia pentru Europa Centrală şi de Est (ECE) a studiului "PwC 2022 Digital Trust Insights".
 
Comparativ, în EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) sau la nivel global, doar 60% dintre directorii executivi se aşteaptă la o majorare a criminalităţii cibernetice, diferenţa explicându-se prin maturitatea ecosistemelor de securitate cibernetică.
 
În ECE, deşi majoritatea companiilor au crescut investiţiile în securitatea cibernetică şi în protecţia datelor, doar 20% spun că au văzut beneficii până în prezent, ceea ce ridică întrebarea cum ar trebui alocate investiţiile viitoare pentru a fi eficiente.
 
"Datele raportului arată că există un grad înalt de conştientizare a faptului că riscurile de securitate cibernetică se află în creştere. Totodată, organizaţiile înţeleg că există provocări tot mai mari atunci când vor să câştige încrederea clienţilor şi a altor parteneri de afaceri că datele lor vor fi protejate. În aceste condiţii investiţiile în securitate cibernetică au crescut, dar în lipsa unei strategii coerente de adoptare şi implementare a tehnologiilor, rezultatul a fost, de multe ori, doar o mai mare complexitate în cadrul organizaţiilor, fără beneficii vizibile ale alocării acestor fonduri. Din păcate, complexitatea ridicată amplifică riscurile cibernetice", a declarat Mircea Bozga, Partener Risk Assurance PwC România.
 
Astfel, aproximativ jumătate dintre respondenţii din ECE confirmă că o complexitate organizaţională mare generează riscuri cibernetice şi de confidenţialitate, iar guvernanţa datelor (64%) şi cloud-ul (63%) ocupă primele locuri în acest sens. Procentul este mai ridicat la nivel global, aproape trei sferturi dintre respondenţi arătând că o complexitate organizaţională mare generează riscuri de securitate şi de confidenţialitate.
 
Obiceiurile organizaţionale riscante includ: folosirea mai multor soluţii tehnologice care nu funcţionează împreună şi nerespectarea proceselor de gestionare a datelor sau a riscurilor cu terţe părţi.
 
Potrivit sursei citate, fără o atenţie concentrată asupra simplificării ecosistemelor cibernetice, organizaţiile pot deveni vulnerabile, iar consecinţele se vor propaga la nivelul tuturor operaţiunilor unei organizaţii.
 
"Atunci când vorbim despre securitate cibernetică simplificată, adoptarea mai multor soluţii tehnologice reprezintă doar o parte din soluţie. Este însă necesară o strategie unitară, care să implice toată organizaţia - tehnologia, procesele, echipele şi managementul, aliniată la obiectivele de business şi care va consolida rezilienţa la orice tip de perturbări", a arătat Robert Girdoc, Senior Manager Risk Assurance PwC România.
 
În comunicatul companiei se menţionează că principala consecinţă a complexităţii cibernetice în ECE este "lipsa rezilienţei operaţionale sau incapacitatea de recuperare după un atac cibernetic sau un eşec tehnologic". Aceasta este urmat de incapacitatea de a reţine talentele şi pierderile financiare generate de breşele de securitate sau de atacuri cibernetice.
 
Întrebaţi unde îşi vor orienta cheltuielile pentru a simplifica securitatea cibernetică, respondenţii din ECE au declarat că se vor concentra mai mult pe raţionalizarea tehnologiei şi restructurarea echipelor de securitate, urmate de introducerea controalelor la nivelul proceselor şi reducerea folosirii tehnologiilor învechite.
 
Digital Trust Insights Survey 2022 ECE face parte Global Digital Trust Insights 2022 şi a fost efectuat în rândul companiilor din Polonia, Cehia, Ungaria, România, Kazahstan, Ucraina, Croaţia, Bulgaria şi Letonia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8857 / 16830
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...