ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

România a demarat negocierile tehnice cu Comisia Europeană privind viitoarele priorităţi de investiţii din bani europeni

15 Mai 2019   |   AGERPRES

În actualul exerciţiu financiar (2014-2020), România beneficiază de 22,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune.

 
 
O echipă mixtă a Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condusă de secretarul de stat în MFE, Mihaela Toader, a avut miercuri la Bruxelles o primă reuniune cu reprezentanţii DG Regio şi DG Employment, din cadrul Comisiei Europene, pentru negocieri la nivel tehnic privind investiţiile prevăzute prin Politica de Coeziune în viitoarea perioada de programare (2021-2027), informează un comunicat de presă al MFE.

Reuniunea a urmărit stabilirea bazelor acestui proces de negociere, pornind de la identificarea nevoilor de investiţii ale României, ce vor putea fi finanţate din fonduri europene în următoarea perioadă de programare - a treia pentru România de la aderarea în UE.


În ceea ce priveşte priorităţile de finanţare ale României privind fondurile europene alocate după 2021, Mihaela Toader a arătat că ţara are nevoie de consolidarea infrastructurii de bază în sectoare cheie precum cercetarea publică şi privată, transport, mediu, educaţie, sănătate şi servicii sociale. Tot în următoarea perioadă de programare, România va miza pe investiţii în noi modele de afaceri, dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi pe sprijinirea eficienţei energetice a acestora. Dezvoltarea capacităţilor de producţie a energiei din surse regenerabile, combaterea şomajului pe termen lung sau trecerea de la ocupare la pensionarea activă vor fi, de asemenea, parte a noii viziuni de programare.

"România, ţara care deţine şi preşedinţia Consiliului Uniunii Europene până la finalul lunii viitoare, se numără printre primele State Membre care au început negocierile tehnice cu Comisia Europeană. Această iniţiativă va putea asigura premisele folosirii mai inteligente şi eficiente a banilor europeni de care vom beneficia după anul 2021", se arată în comunicatul citat.

Propunerea Comisiei Europene prevede ca România să poată beneficia, în perioada 2021 - 2027, de aproximativ 30,6 miliarde euro (fără cofinanţare), astfel: 17,323 miliarde euro prin FEDR; 8,385 miliarde euro prin FSE Plus; 4,499 miliarde euro prin FC; 392 milioane euro prin Programul Cooperare Teritorială Europeană.

Comparativ, în actualul exerciţiu financiar (2014-2020), România beneficiază de 22,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16270 / 16813
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...