ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vascar estimează creşterea afacerilor cu 5% în 2021, după ce la finele anului trecut acestea au atins 23 de milioane de euro

11 Mai 2021   |   Agerpres

La finalul lui 2020, afacerile înregistrate de companie erau mai mari cu 13% faţă de 2019.

 
 
Vascar, unul dintre principalii jucători din industria cărnii, estimează pentru anul în curs o creştere a cifrei de afaceri cu 5% faţă de cea raportată la finele lui 2020, de 22,8 milioane de euro, şi anunţă investiţii în modernizarea fabricii şi a magazinelor propriii în valoare de 3 milioane de euro.
 
La finalul lui 2020, afacerile înregistrate de companie erau mai mari cu 13% faţă de 2019.
 
Potrivit unui comunicat, compania împlineşte anul acesta 37 de ani, ocazie cu care avansează un angajament pentru viitor: strategia de sustenabilitate pentru 2021 - 2024, axată pe patru piloni - responsabilitate faţă de angajaţi, producţie responsabilă, grijă faţă de mediu, implicare în problemele comunităţii.
 
Direcţiile stabilite de managementul Vascar în cadrul strategiei de sustenabilitate pentru 2021 - 2024 au la bază obiective precum: sănătate şi bunăstare; egalitate de gen; muncă decentă şi creştere economică; industrie, inovaţie şi infrastructură; consum şi producţie responsabile.
 
"Investim continuu pentru consolidarea firmei în mod sustenabil iar responsabilitatea socială este parte din business. Dorim să oferim partenerilor, clienţilor şi angajaţilor o viziune de ansamblu, transparentă, asupra activităţii companiei în domeniul responsabilităţii sociale şi subscriem obiectivelor din strategia naţională pentru dezvoltarea durabilă a României", a declarat Vlad Ciuburciu, director general Vascar.
 
Angajaţii sunt un atu important, fapt pentru care siguranţa, confortul şi satisfacţia lor este prioritară pentru Vascar, se menţionează în comunicat. Personalul beneficiază de condiţii de muncă conform legii, dar şi de programe opţionale de dezvoltare, posibilitatea de a avansa în cadrul echipei şi o serie de beneficii suplimentare, precum transport gratuit, masă de prânz gratuită, zile libere plătite pentru evenimente deosebite.
 
În aceste condiţii, indicele fluctuaţiei de personal a scăzut în anul 2020 cu 19,2% faţă de anul 2019, ceea ce reflectă încrederea angajaţilor în companie.
 
În ceea ce priveşte producţia responsabilă, Vascar dă asigurări că aplică cele mai riguroase standarde de calitate din domeniul alimentar începând din anul 2005 - ISO 9001/22000, 2011 - FSSC 22000 - în prezent fiind certificată International FOOD Systems High Level -, iar încrederea clienţilor, angajaţilor şi partenerilor este parte din misiunea sa.
 
"În fiecare an alocăm un buget pentru modernizare şi retehnologizare, pentru a ne conforma celor mai înalte standarde de calitate", spune Vlad Ciuburciu.
 
Totodată, Vascar monitorizează permanent parametri fizico-chimici şi microbiologici ai apei folosite în procesul tehnologic şi aplică măsuri pentru eficientizarea consumului. Calitatea apelor uzate respectă NTPA 001 şi sunt deversate în apele de suprafaţă fără impact negativ. Pentru eficientizarea consumului de energie electrică şi gaze se utilizează tehnologii şi echipamente eficiente şi se urmăreşte exploatarea fiabilă a acestora, astfel încât să nu existe pierderi.
 
În plus, compania este implicată în comunitate prin proiecte din domeniul sănătăţii, educaţiei, sportului şi social. Copii şi familia se află în centrul preocupărilor companiei, de aceea Vascar investeşte în susţinerea învăţământului dual, acordarea de burse de studiu şi ajutorarea persoanelor defavorizate.
 
Pe lângă cei 4 piloni strategici, compania are în vedere menţinerea gradului de conformare cu cerinţele legale de mediu, îmbunătăţirea managementului deşeurilor, reducerea consumului energetic prin înlocuirea până la finalul anului 2021 a corpurilor de iluminat existente cu corpuri LED, înlocuirea hârtiei la casele de marcat cu hârtie reciclabilă, până la sfârşitul anului 2021, utilizarea ambalajelor inovatoare, modernizarea şi retehnologizarea continuă, extinderea flotei pentru transportul produselor cât şi planificarea curselor în mod eficient.
 
Prin creşterea gradului de colectare, în anul 2020, cantitatea de deşeuri valorificată a crescut cu 7% faţă de 2019, se mai spune în comunicat.
 
Înfiinţată în 1984 la Vaslui, Vascar este o companie cu capital 100% românesc, cu o evoluţie susţinută pe o piaţă extrem de competitivă. Astăzi, Vascar este unul dintre principalii producători de preparate din carne şi conserve din România, cu două branduri apreciate la nivel naţional: Vascar şi Moldova în Bucate.
 
Vascar are peste 400 de angajaţi, fiind unul dintre principalii angajatori din regiune şi unul dintre cei mai importanţi contributori la bugetul local. Compania deţine o fabrică de procesare la Vaslui şi 21 magazine proprii în regiunea Moldovei. O parte din produsele Vascar şi Moldova în Bucate sunt distribuite la nivel naţional, prin intermediul marilor retaileri precum Carrefour, Kaufland, Cora, dar şi prin magazine tradiţionale partenere.
 
Vascar creează şi produse "marcă proprie" pentru Carrefour, Mega Image, Penny Market şi Lidl. La finalul anului 2020, Vascar a înregistrat o cifră de afaceri de 22,8 milioane de euro, în creştere cu 13% faţă de anul precedent. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11587 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...