ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

JPMorgan domină piaţa aurului cu venituri record de un miliard de dolari din metale preţioase

23 Noiembrie 2020   |   Agerpres

Sursele citate de Reuters susţin că divizia de materii prime a JPMorgan ar urma să câştige peste 1,5 miliarde de dolari şi ar putea contesta poziţia de lider ocupată de Goldman Sachs pe această piaţă.

 
 
Grupul bancar american JPMorgan a câştigat venituri record de aproximativ un miliard de dolari în acest an din tranzacţii, stocarea şi finanţarea metalelor preţioase, depăşind cu mult băncile rivale, au declarat luni pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.
 
Pandemia de coronavirus a creat oportunităţi pentru băncile de investiţii care fac tranzacţii cu aur, argint şi alte metale preţioase, în condiţiile în care a stimulat un val de achiziţii din partea investitorilor şi a perturbat modul în care funcţionează piaţa metalelor preţioase.
 
Veniturile înregistrate până la mijlocul lunii noiembrie de JPMorgan sunt echivalente cu cel puţin jumătate din veniturile cuprinse între 1,7 şi 2 miliarde de dolari, care, potrivit firmei de consultanţă McKinsey CIB Insights, ar urma să le genereze primele zece bănci de investiţii împreună în acest an din tranzacţiile cu metale preţioase, în principal aur.
 
Sursele citate de Reuters susţin că divizia de materii prime a JPMorgan ar urma să câştige peste 1,5 miliarde de dolari şi ar putea contesta poziţia de lider ocupată de Goldman Sachs pe această piaţă.
 
O bancă de investiţii a obţinut rareori mai mult de un miliard de dolari din tranzacţiile cu materii prime în ultimii ani şi niciuna nu a câştigat până acum mai mult de 600 milioane de dolari din tranzacţii cu metale preţioase într-un singur an, a declarat George Kuznetsov de la McKinsey CIB Insights.
 
JPMorgan este cea mai mare bancă din SUA şi una din cele mai mari din lume. JPMorgan se află în centrul pieţei mondiale a aurului, iar activităţile sale se întind de la tranzacţiile fizice cu lingouri de aur şi derivative până la gestionarea seifurilor şi centrelor de trading din Londra, cel mai mare centru de tranzacţionare cu aur din lume.
 
Cererea pentru aur şi argint din partea investitorilor, în principal din Europa şi America de Nord, îngrijoraţi de pandemia de coronavirus şi programele de tipărire de bani ale băncilor centrale, a fost factorul care stimulat profiturile pentru cei care au avut acces la aur fizic pentru a face tranzacţii cu metale preţioase.
 
Băncile precum JPMorgan au profitat de oportunităţile apărute pe piaţa Comex din New York şi şi-au ajutat clienţii să facă la fel. Avantajul pentru JPMorgan este că afacerile clienţilor săi le depăşesc pe cele ale altor bănci. Datele furnizate de CME Group, compania care gestionează bursa Comex, arată că clienţii JPMorgan au fost responsabili pentru o treime din toate tranzacţiile cu lingouri de aur înregistrate pe această bursă în octombrie şi pentru mai mult de două cincimi în iunie.
 
Potrivit surselor, la fel ca şi alte mari bănci, JPMorgan a fost în măsură să obţină şi să livreze aur mai ieftin şi în cantităţi mai mari decât alţi traderi mai mici. Chiar dacă veniturile din tranzacţiile cu aur vor scădea, pe măsură ce tranzacţiile pe bursa Comex vor reveni la modele apropiate de cele normale, preţul ridicat al aurului şi interesul investitorilor vor face ca afacerile cu aur să rămână profitabile.
 
"2020 va fi un an de excepţie", a spus George Kuznetsov de la McKinsey CIB Insights.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4819 / 7958
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...