ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Economiei: Trebuie să definim consumatorul vulnerabil; el trebuie ajutat cu fonduri de la bugetul de stat

16 Februarie 2020   |   AGERPRES

Potrivit acestuia, în cazul ţării noastre, unde veniturile sunt mai mici, prin definirea consumatorului vulnerabil mai mulţi români vor putea beneficia de ajutor.

 
 
Ministrul interimar al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat vineri, la Mangalia, că până la sfârşitul acestui an trebuie finalizate demersurile legislative privind definirea consumatorului vulnerabil, cei ce au nevoie de ajutor putând primi fonduri de la bugetul de stat.

"OUG 114 presupune un preţ subvenţionat de 68 de lei la megawatt pentru gaze naturale şi un adaos minim impus pentru producătorii de energie electrică, asta înseamnă un preţ subvenţionat pentru toată populaţia, atât la gaze naturale, cât şi la energie electrică. Ăsta nu e mod de lucru, e clar că trebuie să definim consumatorul vulnerabil, este clar că acest consumator vulnerabil în România trebuie ajutat, şi peste tot în Europa se întâmplă acest lucru", a spus Popescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Şantierul Naval Damen Mangalia.


Potrivit acestuia, în cazul ţării noastre, unde veniturile sunt mai mici, prin definirea consumatorului vulnerabil mai mulţi români vor putea beneficia de ajutor.

"Ne dorim să avem un concept şi să facem prin parlamentarii noştri europeni, prin comisarul pe care îl avem, să reuşim să definim consumatorul vulnerabil la nivel european, care să fie ajutat. Asta ce înseamnă pentru România, unde veniturile sunt mai mici? Înseamnă că se ridică pragul de venituri şi mai mulţi români vor beneficia de ajutor. Dar consumator vulnerabil înseamnă inclusiv ajutor pentru energia electrică, nu vorbim de energie termică, înseamnă pentru încălzirea cu lemne de foc, pentru încălzirea cu centrale de gaz", a menţionat ministrul Economiei.

Virgil Popescu a afirmat că trebuie făcută diferenţa între ajutorul de la bugetul de stat şi subvenţiile pe care orice administraţie locală le poate acorda.

"Faptul că toată lumea s-a aplecat, s-a inflamat de la Bucureşti, faptul că gigacaloria la nivelul Bucureştiului este cumpărată de la Elcen, compania Ministerului Economiei, cu 196 de lei fără TVA, şi vândută cu 495 de lei la bucureşteni, asta este mult prea mult, asta înseamnă că acolo este o pierdere imensă. Or Guvenul nu o să interzică niciunei unităţi administrativ-teritoriale, niciunei primării să dea subvenţie. Dacă doreşte, Consiliul Local - care este forul legislativ - să dea subvenţie, noi vorbim de ajutor de la bugetul de stat pentru oamenii care au nevoie", a spus Popescu.

El a mai declarat că definirea consumatorului vulnerabil trebuie făcută de către un comitet interministerial.

"Toată lumea a spus că Ministerul Economiei face această definire a consumatorului vulnerabil. Nu. Ministerul Economiei, Energiei nu are în obiectul de activitate acest lucru, Ministerul Muncii este ministerul responsabil şi ieri, chiar la sfârşitul şedinţei de guvern, am vorbit cu doamna ministră a Muncii să începem acel comitet interministerial, dânsa îl conduce printr-un secretar de stat desemnat, noi o să ne trimitem oamenii şi expertiza acolo, mai avem Ministerul Dezvoltării. (...) Eu cred că de acolo putem pleca (o lege în domeniu votată în 2016 în Parlament, dar care nu s-a aplicat - n.r.) şi avem o bază legislativă în aşa fel încât, adaptată, există nişte modele matematic în acea lege, modele de calcul a veniturilor în aşa fel încât să reuşim să finalizăm, până la sfârşitul acestui an, această definire a consumatorului vulnerabil, după care, evident, schema de ajutor va fi de la bugetul de stat", a mai spus ministrul Economiei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8369 / 8693
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...