ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Distribuţie Oltenia a finalizat propria hartă digitală a reţelei de distribuţie de joasă tensiune, o investiţie de 4 milioane euro

15 Octombrie 2021   |   Agerpres

Invitaţii speciali în procesul de transformare SMART rămân consumatorii de energie, dezvoltatorii locali, constructorii şi autorităţile locale/ judeţene care au acces simplu şi rapid la toate datele despre reţeaua DEO, menţionează sursa citată.

 
 
Distribuţie Oltenia a finalizat, la aproape patru ani de la debutul iniţiativei, propria hartă digitală a reţelei de distribuţie de joasă tensiune, în urma unei investiţii de aproximativ patru milioane de euro, informează compania printr-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.
 
Invitaţii speciali în procesul de transformare SMART rămân consumatorii de energie, dezvoltatorii locali, constructorii şi autorităţile locale/ judeţene care au acces simplu şi rapid la toate datele despre reţeaua DEO, menţionează sursa citată.
 
"Marcăm o nouă reuşită DEO în demersul de digitalizare al activităţii noastre. În plus, platforma GIS este o ocazie importantă în care din postura de facilitator al tranziţiei către o reţea inteligentă, îi invităm pe consumatorii de energie în lumea noastră, a reţelei de distribuţie din Oltenia. Ne bucurăm să creăm noi beneficii utilizatorilor noştri", a declarat Eugen Butoarcă, director executiv Distribuţie Oltenia.
 
Proiectul GIS (Geographic Information System/ Sistem Informatic Georgrafic) a fost conceput pentru a oferi o platformă performantă pentru stocarea, analizarea şi prelucrarea datelor tehnice ale reţelelor electrice. Începând cu anul 2020 s-a demarat şi maparea clienţilor la nivel de circuit electric pentru eficientizarea activităţilor de mentenanţă reţea şi plată compensaţii către utilizatorii finali. În anii viitori, atenţia DEO se concentrează pe finalizarea colectării datelor pentru reţelele subterane, linii de medie tensiune şi pe continuarea mapării precise a clienţilor la reţeaua de distribuţie.
 
Datorită acestui proiect, consumatorii de energie, dezvoltatorii locali şi autorităţile pot obţine informaţii despre reţeaua electrică de distribuţie din Oltenia accesând aplicaţia dedicată - https://bit.ly/3mM0slV care le va permite să acceseze datele necesare pentru măsurarea distanţelor între reţeaua electrică şi locuinţă/ locul de consum, căutarea putând fi efectuată după coordonate, adresă, datele de identificare menţionate pe plăcuţele stâlpilor de electricitate etc, să vizualizeze informaţii referitoare la poziţionarea în teren a reţelei electrice, având posibilitatea de editare hartă, salvare şi printare măsurători şi obţinerea unor informaţii suplimentare care îi pot ghida în alegeri precum achiziţionarea de terenuri, construirea de imobile în funcţie de caracteristicile reţelei electrice de distribuţie.
 
Constructorii parteneri DEO vor beneficia atât de funcţionalităţile menţionate mai sus, dar şi de posibilitatea de a extrage date direct din platforma GIS, fapt ce va duce la eliminarea erorilor umane, scurtarea termenelor la care specialiştii DEO vor răspunde solicitărilor şi eliminarea întârzierilor generate de solicitările oficiale. Aplicaţia dedicată acestora este în curs de dezvoltare şi va fi disponibilă în curând.
 
Distribuţie Oltenia va continua procesul de digitalizare al operaţiunilor sale prin accesarea de fonduri europene, derularea de proiecte de contorizare inteligentă, investiţii la nivelul reţelei electrice, pregătirea unor platforme dedicate consumatorilor care să le ofere acces la informaţie şi servicii de calitate (durată redusă de racordare la reţea, menţinerea calităţii energiei distribuite, implementarea sistemelor integrate Smart Grid Connect şi nu numai).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2925 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...