ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ciucă: Aderarea la OCDE - oportunitate de implementare a celor mai bune practici şi standarde

28 Aprilie 2022   |   Agerpres

Prim-ministrul a prezidat joi, în calitate de coordonator naţional, o nouă reuniune a Comitetului Interministerial pentru coordonarea relaţiilor României cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, aceasta fiind a doua desfăşurată după invitaţia adresată ţării noastre, în luna ianuarie, de a demara negocierile de aderare la acest for inter-guvernamental, precizează un comunicat al Executivului.

 
 
Procesul de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică reprezintă o oportunitate de implementare a celor mai bune practici şi standarde, obiectivul României fiind oferirea cetăţenilor a tuturor avantajelor economice şi politice care decurg din statul de membru al acestei organizaţii, a afirmat joi premierul Nicolae Ciucă.
 
Prim-ministrul a prezidat joi, în calitate de coordonator naţional, o nouă reuniune a Comitetului Interministerial pentru coordonarea relaţiilor României cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, aceasta fiind a doua desfăşurată după invitaţia adresată ţării noastre, în luna ianuarie, de a demara negocierile de aderare la acest for inter-guvernamental, precizează un comunicat al Executivului.
 
La reuniune a fost evaluată situaţia îndeplinirii ţintelor incluse în prima parte a Foii de Parcurs transmisă României, în perspectiva Conferinţei Ministeriale anuale a OCDE, programată pentru 9-10 iunie, la Paris, când este prevăzută aprobarea în bloc a proiectelor Foilor de Parcurs ale tuturor ţărilor invitate să adere la Organizaţie, mai menţionează sursa citată.
 
"Procesul de aderare reprezintă o oportunitate de implementare a celor mai bune practici şi standarde ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Obiectivul nostru ca ţară este să le oferim cetăţenilor noştri toate avantajele economice şi politice care decurg din statutul membru, alături de state care deţin peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe", a subliniat premierul, cu acest prilej.
 
Potrivit Executivului, elementele road-map-ului iniţial pentru România includ: stabilirea şi funcţionalitatea cadrului legal pentru aplicarea Convenţiei anti-mită şi a programului de implementare aferent (responsabil Ministerul Justiţiei), Codurile de liberalizare a fluxurilor de capital şi a operaţiunilor invizibile (responsabil Ministerul Finanţelor) şi Guvernanţa corporativă a întreprinderilor de stat (responsabil Ministerul Finanţelor, cu o largă participare a numeroase ministere care au în subordine asemenea întreprinderi şi care trebuie să implementeze această legislaţie).
 
Un alt subiect discutat a fost participarea reprezentanţilor României la reuniunile organizate de OCDE.
 
Şeful Executivului a subliniat, în acest context, importanţa modului în care este pregătită reprezentarea părţii române, având în vedere că este un proces foarte tehnic şi că această participare este evaluată drept criteriu pentru interes şi admitere.
 
Membrii Comitetului Interministerial au decis constituirea unui task-force la nivelul Guvernului, pentru a putea gestiona şi integra aceste negocieri care sunt extrem de tehnice.
 
Aderarea la OCDE este un obiectiv strategic al politicii externe a României, inclus în Programul de Guvernare, mai arată Executivul.
 
Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică a fost înfiinţată în 1961 şi reprezintă un for interguvernamental dedicat identificării, diseminării şi evaluării aplicării politicilor publice potrivite pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi stabilităţii sociale. OCDE are 38 de membri, din care majoritatea europeni (23), state dezvoltate, deţinând peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe, precizează sursa citată. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3443 / 8724
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | Mitel & Asociatii recruteaza avocati definitivi (Corporate & Commercial)
Trei firme de avocați în tranzacția prin care un vehicul de investiții intenționează să preia Telekom România Mobile Communications. Grupul Digi lucrează cu Filip & Company, Clever Media a apelat la avocații Schoenherr, iar grecii și-au păstrat consultanții din tranzacția cu Orange, de acum trei ani
Filip & Company asistă Banca Transilvania în achiziția BRD Pensii. Echipa de avocați, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener)
Clifford Chance Badea a asistat Premier Energy la listarea pe Bursa de Valori București, o tranzacție de aproape 700 milioane lei
Who’s Who Legal by Lexology: Dr. Cosmin Vasile, managing partner ZRVP, considerat Thought Leader în Litigii Comerciale. El este apreciat ca fiind “un avocat de litigii de top pe piața românească”
Avocații KPMG Legal – Toncescu și Asociații au în derulare în jur de zece proiecte de achiziții, aflate în diferite stadii ale procesului și gestionează în prezent cinci mandate de fuziuni și divizări, incluzând o fuziune transfrontalieră. Laura Toncescu, (Managing Partner): Se observă în ultimul timp o concentrare a cererilor de consultanță pentru tranzacții de M&A din partea celor care au deja experiență pe piața din Europa, spre deosebire de anii trecuți când apetitul pentru risc era mai mare și, prin urmare, clienții proveneau și din alte regiuni
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Latiș, 86 de puncte, printre primii intrați în anul 2023: ”La această facultate, cantitatea de informație care trebuie asimilată în timpul scurt al unui semestru este enormă, explicațiile nu sunt întotdeauna pe înțelesul nostru. Seminarele sunt cele care mai salvează cât de cât situația, în cadrul acestora putând discuta mai aplicat teoria predată la cursuri. Practica ne-ar fi cea mai utilă”
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...