ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cameră: Proiectul privind realizarea “Capabilităţii de luptă împotriva navelor de suprafaţă”, adoptat

24 Februarie 2021   |   Agerpres

Proiectul de lege, avizat favorabil de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, are ca obiect de reglementare aprobarea realizării capabilităţii de luptă împotriva navelor de suprafaţă, aferentă programului de înzestrare "Sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă", prin atribuirea de către Guvernul României Guvernului SUA a contractelor de tip Letter of Offer and Acceptance (LOA), cu respectarea prevederilor art. 22 lit. f) din OUG nr. 114/2011 pentru achiziţia sistemului de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă bazat pe racheta Naval Strike Missile.

 
 
Deputaţii au aprobat miercuri, cu 310 voturi "pentru" şi două abţineri, proiectul de lege pentru realizarea "Capabilităţii de luptă împotriva navelor de suprafaţă", aferent programului de înzestrare "Sistem de instalaţii mobile de lansare rachetă antinavă (SIML)".
 
Proiectul de lege, avizat favorabil de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, are ca obiect de reglementare aprobarea realizării capabilităţii de luptă împotriva navelor de suprafaţă, aferentă programului de înzestrare "Sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă", prin atribuirea de către Guvernul României Guvernului SUA a contractelor de tip Letter of Offer and Acceptance (LOA), cu respectarea prevederilor art. 22 lit. f) din OUG nr. 114/2011 pentru achiziţia sistemului de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă bazat pe racheta Naval Strike Missile.
 
SIML care va fi achiziţionat include patru instalaţii mobile de lansare, platforme de comandă - control - comunicaţii, platforme de transport şi încărcare - descărcare, senzori, suport logistic iniţial, mentenanţă şi echipamente de testare, echipamente criptografice şi cu regim special, asistenţă de specialitate, instruirea personalului la toate nivelurile necesare, implicit folosirea în luptă, echipamente de instruire, precum şi baze de date specifice SIML. De asemenea, vor fi achiziţionate produsele şi serviciile necesare constituirii unei capacitaţi de producţie şi realizare a mentenanţei pentru sisteme din înzestrarea Forţelor Navale Române, prin cooperare tehnologică şi industrială aferentă acestei capabilităţi.
 
SIML este destinat apărării zonelor costiere şi de litoral împotriva ameninţărilor navelor de suprafaţă, având capacitatea de a coopera cu nave, aeronave şi echipamente proprii şi ale aliaţilor, utilizând datele furnizate de către acestea şi viceversa, folosind sisteme de legături de date şi canale de comunicaţii protejate, pentru executarea atacului cu rachetele antinavă.
 
Potrivit expunerii de motive, România va utiliza capabilitatea de luptă împotriva navelor de suprafaţă pentru a-şi întări apărarea proprie şi pentru descurajarea ameninţărilor regionale. Achiziţia va susţine, în primul rând, nevoile României pentru apărarea proprie şi va genera intensificarea cooperării militare dintre România şi SUA, transferul de tehnologii şi informaţii sensibile şi creşterea nivelului de încredere între cei doi aliaţi. Consolidarea parteneriatului prin realizarea achiziţiei va duce la o creştere a nivelului de securitate a României şi cetăţenilor şi va întări poziţia/imaginea ţării ca furnizor de securitate regional, se mai argumentează în expunerea de motive.
 
Senatul a adoptat proiectul de lege pe data de 3 februarie, Camera Deputaţilor fiind for decizional.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2317 / 5143
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...