ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce trebuie să știe absolvenții care vor să prindă un loc în echipa NNDKP, firmă cu 30 de avocați sub 30 de ani, prețuită de clienți și multi-premiată de directoarele internaționale. Sunt așteptați tinerii cu adevărat pasionați de domeniul avocaturii de business și foarte bine pregătiți | Ruxandra Teodorescu, Director HR: Stagiile de practică din acest an au fost foarte, foarte reușite. Întreaga experiență a reprezentat semnalul unei reveniri la normalitate

05 Septembrie 2022   |   Ștefania Enache

Ce trebuie să știe absolvenții care vor să prindă un loc în echipa NNDKP, firmă cu 30 de avocați sub 30 de ani, prețuită de clienți și multi-premiată de directoarele internaționale. Sunt așteptați tinerii cu adevărat pasionați de domeniul avocaturii de business și foarte bine pregătiți | Ruxandra Teodorescu, Director HR: Stagiile de practică din acest an au fost foarte, foarte reușite. Întreaga experiență a reprezentat semnalul unei reveniri la normalitate

 
 
Și anul acesta firma de avocatură NNDKP își lărgește echipa de tinere talente, integrând stagiari din promoția 2022 în practicile de Corporate/M&A, Drept Bancar & Finanțări și Soluționare a Disputelor. Există posibilitatea ca numărul acestora să crească ca urmare a identificării de nevoi suplimentare.„Până în luna septembrie, înaintea examenului de admitere în profesie, vom definitiva planurile pentru acest an.În fiecare an integrăm în firmă stagiari, conform unei strategii de resurse umane care prevede un anumit mix de experiență în fiecare echipă și, implicit, integrarea periodică în toate echipele a avocaților stagiari. Numărul de stagiari pe care îi putem integra în firmă variază în funcție de mai mulți factori, putând ajunge la 10-12 stagiari într-un an”, a declarat pentru BizLawyer Ruxandra Teodorescu, Director HR în cadrul NNDKP.


Așteptările firmei de avocatură de la absolvenții din 2022 sunt aceleași ca și până acum. NNDKP caută tineri absolvenți cu adevărat pasionați de domeniul avocaturii de business și foarte bine pregătiți. „Dar dincolo de așteptările noastre, încercăm să înțelegem nevoia acestei generații de mai multă personalizare și să adaptăm procesul de integrare în firmă și în funcție de abilitățile, nevoile și dorințele tinerilor avocați”, menționează Ruxandra Teodorescu.

Expertul în resurse umane amintește faptul că stagiarii NNDKP au cunoștințe teoretice foarte bune și mai ales capacitatea de a face conexiuni și de a înțelege situații complexe, sunt inteligenți, dornici de cunoaștere, își doresc să fie independenți și să evolueze mai rapid decât generațiile anterioare.

Specialistul spune că absolvenții de Drept și această generație (Generația Z), la modul general, sunt inteligenți, curajoși, dornici să schimbe lumea, își doresc să fie inovatori și să facă lucrurile altfel. „Să nu uităm că acești tineri au crescut într-o lume modelată de internet, sunt „nativi digital” și de aceea sunt mai nerăbdători și mai agili, căutând mereu noi provocări și schimbări de ritm. Toate acestea reprezintă, bineînțeles, o provocare pentru noi; încercăm să găsim acele modalități prin care să potențăm la maximum abilitățile fiecărui membru al echipei noastre, indiferent de generația din care face parte”, nuanțează Ruxandra Teodorescu.




Tinerii vor să aibă de la cine să învețe

Analizând profilul noilor candidați de pe piața muncii, se constată faptul că pentru tinerii care debutează în profesia de avocat contează cel mai mult să le placă ceea ce fac. Ei acordă o importanță deosebită și echipei din care vor face parte, dar și atmosferei. De asemenea, analizează pachetul financiar și accesul la o bună infrastructură digitală. „În plus, își doresc să aibă de la cine să învețe, să primească informații personalizate și, în unele situații, este importantă flexibilitatea/ posibilitatea de a lucra în regim hibrid (office/remote)”, directorul HR.

Integrarea în NNDKP depinde foarte mult de „ruta” prin care un tânăr a ajuns să fie selectat de firma de avocatură. Astfel, studenții care trec printr-un stagiu de practică în cadrul NNDKP, în anul 2 sau 3 de facultate, primesc oferte în baza evoluției lor în aceste stagii. În schimb, absolvenții care aplică direct pentru o poziție de stagiar trec prin mai multe etape, care constau de regulă în două interviuri și un test scris. „Absolvenții care în timpul facultății participă la diferite concursuri organizate de noi, iar prestația lor este apreciată, trec de regula prin două interviuri, unul dintre ele fiind tehnic”, explică Ruxandra Teodorescu.

Odată ce sunt selectați, avocații stagiari sunt integrați în echipe, au parte de mentorat în perioada stagiaturii și parcurg un program de integrare special conceput pentru ei. „La absolvirea facultății nu putem vorbi de specializări. În funcție de nevoile identificate la nivelul firmei și de potențialul de dezvoltare al absolventului într-un anumit domeniu, astfel cum îl identificăm la interviuri sau în stagiile de practică, după caz, decidem impreună aria sau ariile de specializare”, arată specialistul în resurse umane.

În ceea ce privește onorariile de intrare în firmă, Ruxandra Teodorescu susține că s-au majorat constant în ultimii ani, existând o anumită presiune creată în special de creșterea numărului de societăți de avocatură medii și mari, care se „luptă” pentru același număr de absolvenți.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



Stagiile de practică, un ajutor important pentru viitorii avocați, dar și pentru firme


Recrutarea resurselor umane de calitate se realizează prin implementarea unor proiecte majore care vizează aducerea în prim-plan a tinerilor taletați. Stagiile de pregătire pentru studenții în anii terminali reprezintă astfel de oportunități.

După doi ani de pandemie în care NNDKP a organizat internship-uri la distanță/remote, stagiile de practică din acest an au fost primele organizate în format fizic. „Atmosfera la nivelul firmei a fost foarte bună, iar întreaga experiență a reprezentat semnalul unei reveniri la normalitate. Procesul de selecție pentru programele de practică a constat într-un interviu susținut cu Adina Chilim Dumitriu și Răzvan Vlad (partenerii care coordonează stagiile de practică) și cu un reprezentant din departamentul de resurse umane”, precizează Ruxandra Teodorescu.

Pe toată perioada internshipului fiecare student este integrat într-o echipă, fiind implicat în activitățile curente ale departamentului respectiv, în special cercetări juridice, redactarea unor documente, traduceri, iar toată activitatea este îndrumată de către cel puțin un mentor. Stagiile de practică presupun, de asemenea, participarea studenților la o serie de cursuri susținute de avocați ai firmei, concursuri și sesiuni de dezbateri sau negociere.

Anul acesta, studenții au fost dornici de interacțiune face to face, au fost curioși, motivați și dornici să se implice în viața firmei, în tot ce le-a fost alocat și nu numai.

„În calitate de membru al echipei de coordonatori ai stagiilor de practică, am constatat cu mare bucurie că pandemia a crescut simțitor apetitul studenților de a parcurge și participa activ la aceste stagii. Studenții au avut o participare entuziastă la internship-urile noastre, concretizată în lucrări juridice de o complexitate mică și medie, precum și în participarea activă la cursurile și workshop-urile pe care le-am organizat. Tot atât de adevărat este că am avut ocazia să cunoaștem și să lucrăm cu o generație extraordinară de studenți, care vor avea “un cuvânt greu de spus” în profesiile juridice după finalizarea facultății”, explică Răzvan Vlad, Partener, Practica de Corporate/M&A și unul dintre partenerii coordonatori ai stagiilor de practică.

Pentru orice student la Drept, participarea la un stagiu de practică reprezintă o oportunitate importantă. În astfel de proiecte, tinerii pot să-și dea seama dacă avocatura li se potrivește sau nu. De asemenea, ei pot  să-și dea seama dacă NNDKP, ca firmă, ca loc în care să crească în viitor, după absolvirea facultății, li se potrivește sau nu. „Noi încurajăm studenții să aibă cât mai multe astfel de experiențe pentru că este important să aleagă în cunoștință de cauză. Stagiatura reprezintă o perioadă esențială pentru formarea lor ca avocați; ideal ar fi să existe o compatibilitate de ambele părți și să gestionăm cât mai bine așteptările, care pot influența destul de mult acest început de drum al avocaților tineri. Un internship este reușit dacă la finalul acestuia atât noi, cât și o parte dintre studenți ne dăm seama că putem construi ceva împreună în viitor. Iar stagiile de practică din acest an au fost foarte, foarte reușite”,  punctează Ruxandra Teodorescu.

Este important de știut că atunci când derulează campanii de recrutare, NNDKP colaborează în special cu asociațiile studențești, cu studenții care au aplicat sau au participat la școlile de vară din ultimii ani, dar și la concursurile de drept administrativ și dreptul concurenței pe care firma le organizează.

Și pentru că echipa își lărgește în mod constant garnitura de tinere talente, media de vârstă a avocaților în cadrul NNDKP este 36 de ani, firma având 30 de avocați cu vârsta sub 30 de ani.




 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 539 / 1706
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...