ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Lady Lawyers | Avocatura este o profesie ce impune, pe lângă munca asiduă, perseverență, capacitate de sinteză, gândire logică, și multă atenție la detalii, intuiție și empatie, spun doamnele avocat de la ZRVP. Respectul se câștigă și nu există clasificări femei – bărbați. Avocatul, indiferent de genul său, trebuie să facă dovada calităților profesionale, iar rezultatele muncii se măsoară prin satisfacția clientului

23 Martie 2022   |   Ștefania Enache

Simplu fapt că ești parte dintr-o echipă de profesioniști este, în sine, o provocare permanentă de a evolua profesional, spun doamnele avocat. În plan profesional, bucuria și sentimentul de împlinire vin din calitatea muncii, din efortul susținut depus.

 
 
Doamnele avocat sunt dominante în echipa Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP), un procent de 58% din echipă fiind ocupat de reprezentantele sexului frumos. Și în zona de management a firmei există un număr însemnat de femei care dețin funcții de conducere. Dincolo de procente, se evidențiază munca în echipă, faptul că ZRPV este o firmă în care domină profesionalismul și care are permanent în atenție interesul clientului, notează LadyLawyer, portal din grupul BizLawyer care promovează profilul și influența femeilor în profesia de avocat din România. . .


Adina Jivan, managing associate ZRPV, este una dintre multele doamne avocat ale firmei care s-a remarcat datorită rezultatelor obținute prin munca sa. Ea caracterizează firma în care lucrează că fiind, în primul rând, una de de profesioniști, preocupați de rezolvarea eficientă și rapidă a problemelor clienților. „În același timp, însă, ZRVP este un loc in care calitățile profesionale ale colegilor se îmbină extraordinar de bine cu calitățile lor umane”, punctează avocatul ZRVP.

Adina își concentrează practica pe litigii civile complexe, pe litigii în materia contenciosului administrativ si dreptului asigurărilor.

Având o experiență solidă în domeniul litigiilor, Adina a fost implicată într-o gamă largă de litigii civile precum litigii în materia protecției dreptului de proprietate și a altor drepturi reale, litigii decurgând din contracte de antrepriză în construcți, litigii de muncă, litigii complexe în legătură cu angajarea răspunderii contractuale, recuperare de datorii și proceduri de insolvență.

Avocatul a reprezentat cu succes clienți și în litigii din domeniul contenciosului administrativ în acțiuni împotriva unor decizii emise de Consiliului Concurenței din România, de autoritățile fiscale, de Autoritatea pentru protecția consumatorilor precum și în litigiile privind achiziții publice.




„În ultimul am fost asistat clienți în mai multe litigii de contencios administrativ, litigii între profesioniști și de dreptul muncii. Totodată, am făcut parte din echipa  dedicată unor proiecte de arbitraj internațional”, arată avocatul.

Adina are, de asemenea, o experință bogată și în litigiile din domeniul asigurărilor, cu un accent special pe cazuri de malpraxis și daune morale. Experiența sa vastă în calitate de litigator și interesul său constant pentru domeniul asigurărilor o recomandă și ca un consultant riguros și atent la redactarea contractelor de asigurare, soluționarea amiabilă a cererilor de despăgubire, precum și în implementarea și respectarea în activitatea societăților de asigurare și reasigurare a reglementărilor specifice impuse de autoritățile compentete în domeniul asigurărilor la nivel national și european.

„Deși am fi tentați să spunem că este o profesie dominată de bărbați, femeile avocat ocupă totuși un procent semnificativ în cadrul profesiei. Și aceasta tocmai datorită faptului că avocatura este o profesie ce impune pe lângă muncă asiduă, perseverență, capacitate de sinteză și gândire logică și multă atenție la detaliu, intuiție și empatie. Aceste ultime calități, în opinia mea, le ajută pe doamnele avocat să se impună în această profesie”, subliniază Adina Jivan.

Avocatul amintește faptul că de-a lungul carierei sale a avut norocul de a întâlni colegi deosebiți, profesional și uman, de la care am avut multe de învățat. „Nu pot spune că am avut sau că am un model, dar am încercat să preiau de la colegii mei calități pe care le-am admirat și pe care am încercat să le adaptez la propria personalitate. Niciodată în aceste interacțiuni nu am simțit vreun handicap dat de faptul că sunt femeie, mereu în aceste interacțiuni am simțit că vorbim un limbaj comun, al profesioniștilor în drept”, nuanțează interlocutoarea BizLawyer.

Alăturarea, în urmă cu doi ani, echipei ZRVP a reprezentat o șansă în plus, firma evidențiindu-se prin faptul că avocatura se face cu pasiune și la cele mai înalte standarde profesionale. Decizia Adinei de a intra în această echipă a fost determinată de faptul că se regăsește foarte bine în valorile ZRVP. „ Simplu fapt că ești parte dintr-o echipă de profesioniști este, în sine, o provocare permanentă de a evolua profesional, de a te menține printre cei mai buni, dar și un motiv de mândrie și împlinire profesională. Totodată, însă, ZRVP este o firmă în care evoluția profesională este nu numai încurajată ci și răsplătită, an de an având loc promovări în cadrul echipei”, menționează avocatul.

Adina Jivan a avut multe puncte de cotitură în care a trebuit să ia decizii care au adus-o unde este astăzi. Ceea ce a condus-o însă permanent în cariera sa profesională a fost decizia de a privi mereu înainte, de a evolua și de a se perfecționa. „Succesul în avocatură poate fi determinat în funcție de multe criterii. Pentru mine, criteriul care contează este încrederea clienților și cât de mult ai putut să își ajuți clienții. Dacă munca, calitățile și cunoștințele pe care le-ai pus în slujba clientului tău au condus la un rezultat pozitiv pentru acesta, dacă la finalul mandatului clientul este convins că ai făcut tot ce ți-a stat în putință pentru realizarea sau susținerea intereselor lui, aș spune că ești un avocat de success. Am fost mereu conștientă că în viață nu voi reuși tot ce imi voi propune, că nu voi câștiga toate bătăliile, însă mereu mi-am propus ca tot ce fac, să fac cât pot eu de bine. La fel văd lucrurile și în plan profesional unde bucuria și sentimentul de împlinire vin din calitatea muncii, din efortul susținut depus”, mai spune profesionistul ZRVP.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică


Un mediu de lucru dinamic

Oana Marinescu, senior associate ZRVP, spune despre avocatură că este o profesie care cere nu numai logică și acuratețe, ci și o bună capacitate de a interrelaționa și o bună intuiție. „De asemenea, atenția la detalii este o calitate cu care femeile pot să se mândrească si care ajută mult. Capacitatea de a se reinventa a femeilor, anduranța si perseverența sunt atuuri care plasează femeile avocat în topul avocaților de succes”, nuanțează avocatul.

Oana are experiență de peste 17 ani în avocatură și este specializată în toate aspectele de dreptul muncii. Acordă consultanță juridică companiilor locale și multinaționale din diverse domenii precum retail, energie convenţionalӑ şi regenerabilӑ, construcţii, cu privire la aspecte strategice de resurse umane.

Practica sa include aspecte complexe privind concedieri individuale şi colective, transferuri de întreprindere, tranzacții corporative, asistenţӑ juridică generală privind dreptul muncii.

În ultimul a fost implicată în diverse analize de tip due diligence pentru clienti importanți, în domeniul dreptului muncii. De asemenea, a acordat asistență în reorganizări și proceduri de concediere individuală și colectivă, precum și în implementarea unor transferuri de întreprindere.

„Indiferent de treapta profesională pe care te situezi, poți învăța în fiecare zi în aceasta profesie, interacțiunea cu alți avocați fiind un bun prilej de a câștiga experiență profesională și de a dobândi noi abilități comportamentale. Personal, pot spune că, de-a lungul anilor de avocatură, atitudinea colegilor mei a fost una corectă și profesională. Nu am resimțit până acum că aș fi dezavantajată în vreun fel pentru că sunt femeie. În general, cred că șansa de a interacționa cu avocați cu experiență,inerentă acestei profesii, reprezintă atât un bun prilej de a-ți conștientiza și utiliza la un nivel superior punctele forte, cât și de a-ți crește motivația de a realiza un anumit proiect la parametri optimi”, consideră Oana.

Avocatul s-a alăturat echipei ZRVP cu mult timp în urmă și este de părere că are oportunitatea de a lucra într-un mediu profesionist, în care relațiile profesionale sunt caracterizate întotdeauna pe colaborare. De asemenea, firma oferă oportunitatea de a progresa individual, prin complexitatea proiectelor încredințate și prin interacțiunea cu ceilalți avocați din cadrul firmei.

„Mediul de lucru din firmă este unul dinamic, bazat pe seriozitate și profesionalism, dar și pe o strânsă colaborare intre avocații implicați în proiecte. Cred că succesul în avocatură se masoară prin raportare la gradul de mulțumire al clienților pentru care lucrezi, prin capacitatea de a dezvolta un portofoliu solid de clienți și de a te dezvolta continuu”, declară Oana Marinescu

Din punctul său de vedere, cea mai bună decizie pe care a luat-o în viața profesională a fost aceea de a alege avocatura. „Este o profesie care te ajută să îți folosești logica, creativitatea și care te stimulează constant să te dezvolți personal sub toate aspectele. Mulțumirea pe care ți-o aduce lucrul bine făcut este cea mai importantă pentru mine, iar perfecționismul și analiza aprofundată a aspectelor multiple pe care le presupune consultanța acordată clienților sunt cele mai importante în acest domeniu care îți aduce zi de zi noi provocări”, argumentează expertul ZRVP.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



Posibilitatea dezvoltării profesionale reprezintă unul dintre avantajele apartenenței la ZRVP

Și Marcela Antoniu, associate ZRVP, crede că alegerea acestei profesii a fost cea mai bună decizie legată de profesie/carieră pe care a luat-o. „În rest, consideră că toate celelalte decizii au fost bune pentru că m-au ajutat să mă dezvolt profesional și să evoluez în permanență. Succesul în avocatură îl măsor prin raportare la gradul de mulțumire al clienților. Atunci când clientul este mulțumit consider că misiunea noastră a fost îndeplinită cu succes”, completează avocatul.

Marcela este avocat în cadrul departamentului de consultanță al ZRVP și acordă asistență juridică clienților în special în probleme de dreptul muncii. Este implicată într-un număr semnificativ de proiecte legate de: restructurări, concedieri individuale, sancțiuni disciplinare, asistență privind optimizarea costurilor legate de resursele umane implicate în activitatea de producție, implementarea măsurilor de sănătate și securitate în contextul pandemiei COVID-19, precum și a noilor forme de angajare, cum ar fi telemunca și munca la domiciliu.

„În ultimul an am asistat clienții în proiecte specifice generate de contextul pandemic, cum ar fi: restructurări urmate de încetarea  contractelor individuale de muncă; implementarea muncii la domiciliu și a telemuncii; adaptarea timpului de muncă în cazul reducerii activității angajatorilor; organizarea programului de lucru în conformitate cu dispozițiile legale adoptate în contextul pandemic; punerea în aplicare a măsurilor administrative pentru asigurarea de către angajatori a noilor condiții de sănătate și securitate în muncă”, detaliază avocatul.

 
 

Marcela mai spune că femeile se remarcă în această profesie prin simțul intuiției pe care îl au ușor mai pronunțat și care, indubitabil, ajută în activitatea profesională. „Determinarea, disciplina și receptivitatea sunt calitățile pe care am observat că le au în comun femeile avocat care excelează în profesie”, adaugă interlocutoarea BizLawyer.

Faptul că activează în echipa ZRVP îi permite să se bucure de o serie de avantaje. Din punctul său de vedere, principalele avantaje sunt posibilitatea dezvoltării profesionale având în vedere diversitatea și complexitatea mandatelor; faptul că lucrează alături și sub coordonarea unor avocați cu o viziune amplă și cu o bogată și variată experiență profesională, avocați care au multe de oferit. „Nu în ultimul rând, aș menționa și practica din cadrul societății prin care se urmărește aplicarea unei modalități de lucru eficiente și care ajută la dezvoltarea unei viziuni practice asupra activității profesionale. Apreciez mediul de lucru entuziast și energic care îți dă posibilitatea să lucrezi și să te dezvolți armonios atât pe latura profesională, cât și pe latură umană”, menționează Marcela.

În această profesie respectul se câștigă și nu există clasificări femei – bărbați. Avocatul, indiferent de genul său, trebuie să facă dovada calităților sale profesionale, iar rezultatele muncii se măsoară prin satisfacția clientului.

De-a lungul carierei sale, Marcela a interacționat cu avocați din a căror tratate și lucrări de specialitate a studiat inclusiv în facultate, și a fost tratată cu respectul cuvenit unui confrate, chiar dacă era un avocat aflat în primii săi ani de experiență profesională. Toate aceste interacțiuni i-au oferit oportunitatea să observe îndeaproape calitățile pe care le au și care i-au ajutat să devină teoreticieni și practicieni cunoscuți ai dreptului, profesioniști de referință.

„Principiile după care mă ghidez în viața de zi cu zi sunt simple, în general perpetuez aceste valori: disciplina, onestitatea și eficiența. Aceleași valori îmi ghidează și activitatea profesională întrucât consider că respectarea acestora îți influențează conduita atât pe plan personal, cât și pe plan profesional”, punctează Marcela Antoniu.

Experiențele celor trei doamne avocat relevă faptul că în cadrul ZRVP diversitatea este unul dintre principiile pe care se bazează activitatea firmei. În cadrul acestei echipe există oportunități egale pentru toată lumea, ceea ce contează fiind munca bine făcută.



 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 670 / 1710
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...