ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANAT: Membrii NET solicită Guvernelor europene suspendarea măsurilor de carantină generală şi a restricţiilor de călătorie

08 Decembrie 2020   |   Agerpres

Preşedintele ANAT, Dumitru Luca, a apreciat că restricţiile autorităţilor trebuie bazate pe dovezi.

 
 
Membrii Reţelei pentru Sectorul Privat European în Turism (NET), din care face parte şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), solicită Guvernelor europene să suspende imediat măsurile de carantină generală şi restricţiile de călătorie, deoarece sunt ineficiente, se menţionează într-un comunicat al ANAT.
 
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism subliniază că săptămâna trecută Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) şi Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) au adoptat liniile directoare pentru testarea COVID-19 şi carantina călătorilor cu avionul, prin care recomandă suspendarea testării sistematice pentru SARS-CoV-2 a călătorilor cu avionul şi recomandă scutirea de la carantină şi/sau testarea SARS-CoV-2 pentru pasagerii care călătoresc pentru o perioadă scurtă de timp (cu întoarcerea preconizată în 72 de ore), având în vedere oportunitatea potenţial redusă de infecţie şi în care contactele cu populaţia locală sunt limitate.
 
"Membrii NET solicită statelor membre să urmeze orientările ECDC/EASA şi să suspende imediat cerinţele de carantină şi să ridice restricţiile pentru călătorii cu avionul. Membrii NET susţin, de asemenea, utilizarea testelor antigenice, care sunt accesibile şi rapide pentru utilizare înainte de plecare sau de sosirea la destinaţie şi sunt încă eficiente în detectarea cazurilor de răspândire cu risc ridicat. Orientările anterioare ECDC din 29 octombrie 2020 indică faptul că utilizarea testelor rapide de antigen reduce transmiterea ulterioară prin detectarea timpurie a cazurilor extrem de infecţioase, permiţând o urmărire eficientă a contactelor", se precizează în comunicatul ANAT.
 
Industria turismului are nevoie de o abordare coordonată a restricţiilor de călătorie, iar o trecere la un regim de restricţii proporţionale bazate mai mult pe dovezi ar putea salva sezonul european de turism de iarnă, ale cărui cheltuieli sunt estimate la 80 miliarde de euro, potrivit ANAT.
 
Preşedintele ANAT, Dumitru Luca, a apreciat că restricţiile autorităţilor trebuie bazate pe dovezi.
 
"Restricţiile trebuie bazate pe dovezi. Industria turistică a suferit enorm din cauza pandemiei şi considerăm că orice măsură ineficientă, adoptată doar de dragul de a fi adoptată, aduce prejudicii imense. Atât timp cât se respectă regulile de igienă şi distanţarea socială, nu văd ce probleme pot apărea. Oamenii au nevoie de a-şi petrece undeva vacanţa, la aer, ceea ce implică atât o stare generală mai bună, cât şi sănătate fizică, dar şi psihică. Până în prezent, s-a văzut că industria turismului nu a generat multe infectări nicăieri în lume, din momentul în care au început să fie adoptate măsurile de siguranţă. Economia mondială trebuie să meargă mai departe, iar turismul este o parte importantă a economiei", a afirmat preşedintele ANAT.
 
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism este membră a Asociaţiei Europene a Agenţiilor de Turism şi Touroperatorilor, care, la rândul său, este membră a Reţelei pentru Sectorul Privat European în Turism (NET).
 
Reţeaua pentru Sectorul Privat European în Turism este o reţea de asociaţii comerciale reprezentative din sectorul privat în turismul european. Scopul NET este de a dezvolta obiective comune pentru industrie şi de a lucra cu factorii de decizie politică şi alţi parteneri pentru a le atinge, în contextul în care turismul este esenţial pentru perspectivele economice ale Europei şi contribuie cu mai mult de 10% din PIB-ul UE, furnizând aproximativ 12 milioane de locuri de muncă, în mare parte în întreprinderile mici şi mijlocii. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13208 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...