ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fabrica PET Recycling Team Târgu Mureş, o investiţie de 7,5 milioane de euro, a început producţia

01 Februarie 2023   |   Agerpres

Joint-venture-ul, care a luat fiinţă în toamna anului 2021, combină seturile de competenţe ale celor trei companii implicate.

 
 
Fabrica PET Recycling Team Târgu Mureş, o investiţie de 7,5 milioane de euro, a început producţia, joint-venture-ul din România urmând să livreze 18.000 de tone de plastic reciclat pe an.

Potrivit unui comunicat, Grupul Alpla, alături de partenerii săi, Ecohelp SRL şi United Polymer Trading (Elveţia), a deschis la Târgu Mureş prima sa fabrică de reciclare de PET-uri din România, construită în nouă luni, cu o investiţie de 7,5 milioane de euro.

Fabrica este dotată cu tehnologie de ultimă generaţie şi va produce aproximativ 18.000 de tone de material reciclat din deşeuri menajere pe an.

Întreprinderea, care este deţinută şi operată în comun de cei trei parteneri şi care se numeşte PET Recycling Team Târgu Mureş, va aproviziona piaţa din sud-estul Europei cu rPET de calitate alimentară, promovând astfel economia circulară în regiune.


"Aproximativ 18.000 de tone de PET-uri reciclate post-consum (rPET) pe an - specialistul în ambalare şi reciclare Alpla, Ecohelp SRL (România) şi United Polymer Trading AG (Elveţia) încep producţia la fabrica lor comună de reciclare din Târgu Mureş. Cele trei companii au investit aproximativ 7,5 milioane de euro în construcţia şi dotarea fabricii, situată în vecinătatea amplasamentului existent al Ecohelp din Târgu Mureş. Prima linie de extrudare pentru producţia de granule rPET de înaltă calitate din fulgi PET a fost pusă deja în funcţiune. Partenerii joint-venture-ului vor găzdui evenimentul oficial de deschidere in data de 4 mai 2023, se spune în comunicatul Alpla Group.

Joint-venture-ul, care a luat fiinţă în toamna anului 2021, combină seturile de competenţe ale celor trei companii implicate. Alpla aduce mulţi ani de experienţă ca specialist global în reciclare şi producător de ambalaje, în timp ce United Polymer Trading (UPT) are o reţea extinsă de distribuţie a materialelor plastice şi a materialelor reciclate. Compania locală Ecohelp SRL furnizează fulgi de PET reciclaţi din sticle de PET colectate din deşeurile menajere. Granulele rPET, de calitate alimentară obţinute prin acest proces servesc, apoi, ca materie primă pentru noi preforme şi sticle.

"Importanţa tot mai mare a proceselor locale de reciclare necesită implicare tot mai mare în regiune. Ne-am unit forţele cu partenerii noştri pentru a creşte calitatea de procesare a materialul reciclat din PET-uri şi pentru a furniza acest material, pe termen lung, pieţelor din sud-estul Europei", a declarat Georg Lasser, directorul de dezvoltare a afacerilor, achiziţii şi vânzări al diviziei de reciclare din cadrul ALPLA.

Potrivit acestuia, potenţialul de extindere a fost deja identificat - capacitatea fabricii poate fi dublată prin instalarea unei a doua linii de extrudare, pentru care există deja spaţiu alocat.

"Această colaborare este un exemplu clar despre cum se pot îmbunătăţi eforturile locale de reciclare pentru a asigura o dezvoltare economică pe baze sustenabile. Umplem un gol în piaţa de materiale reciclate de înaltă calitate din România şi din ţările vecine", a spus, la rândul său, Mihail Moloiu, director general al fabricii PET Recycling Team Târgu Mureş.

Noua instalaţie de reciclare a creat aproximativ 20 de noi locuri de muncă.

Până în anul 2025, Alpla va investi 50 de milioane de euro pe an în extinderea continuă a activităţilor sale de reciclare. De asemenea, compania intenţionează să îşi globalizeze activităţile în domeniul reciclării de înaltă calitate.

Grupul produce anual aproximativ 203.000 tone de rPET şi 74.000 de tone de rHDPE.

Alpla este una dintre cele mai importante companii globale din domeniul fabricării şi reutilizării ambalajelor din plastic. Aproximativ 23.300 de angajaţi din întreaga lume produc sisteme de ambalare la comandă, sticle, capace şi piese turnate în 190 de locaţii din 46 de ţări. Ambalajele de înaltă calitate sunt utilizate într-o gamă largă de domenii, inclusiv pentru alimente şi băuturi, produse cosmetice şi de îngrijire, produse de curăţare de uz casnic, detergenţi şi agenţi de curăţare, produse farmaceutice, uleiuri de motor şi lubrifianţi.

Alpla operează fabrici de reciclare pentru PET şi HDPE în Austria, Germania, Polonia, Mexic, Italia, Spania, Romania şi Thailanda, precum şi alte proiecte industriale, în alte părţi ale lumii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4444 / 17064
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
Raport IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie ̸ România | Mircea Moraru, Counsel la CMS România: Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice
Vasile Țiple, fostul Consilier General al UiPath și fondatorul Goodlegal, se alătură KPMG Legal - Toncescu și Asociații
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...