ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bittnet anunţă intenţia de a achiziţiona 35% din Servodata, un integrator de soluţii IT&C din Cehia

02 Martie 2021   |   Agerpres

În urma tranzacţiei, Bittnet Group va deţine 35% din Servodata, iar Moore Cehia va deţine 65% din acţiunile companiei.

 
 
Bittnet (BNET), grup de companii de IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă prima sa tranzacţie transfrontalieră, respectiv achiziţionarea a 35% din acţiunile Servodata a.s., integrator de soluţii IT&C din Cehia, membru în cadrul grupului Moore Cehia.
 
"Suntem încântaţi că ne ţinem de promisiunea făcută anul trecut acţionarilor noştri cu privire la extinderea activităţii Bittnet Group în regiunea de Sud-Est a Europei. Anunţul nostru de astăzi, achiziţionarea a 35% din acţiunile Servodata Group - o companie de IT cu o istorie de 30 de ani şi care activează pe două pieţe importante - Cehia şi Slovacia, marchează o nouă etapă în dezvoltarea noastră. Împărtăşim aceeaşi viziune cu Moore Cehia în privinţa potenţialului din regiune şi intenţionăm să accelerăm creşterea Servodata. Vom lucra împreună pentru a constitui un grup IT relevant la nivel regional, capabil să răspundă cererii tot mai ridicate pentru serviciile IT în Europa de Sud-Est," a declarat Mihai Logofătu, cofondator Bittnet Group, într-un comunicat al companiei transmis BVB.
 
Valoarea tranzacţiei este de 1,4 milioane euro, iar suma va fi plătită actualului deţinător al Servodata, Moore Cehia, în acţiuni BNET care vor fi emise printr-o nouă operaţiune de majorare de capital. Mai mult, Bittnet Group va finanţa Servodata cu suma de 2 milioane euro sub formă de împrumut în vederea dezvoltării de produse comune şi extinderea la nivel geografic în următorii trei ani.
 
În urma tranzacţiei, Bittnet Group va deţine 35% din Servodata, iar Moore Cehia va deţine 65% din acţiunile companiei.
 
"Grupul nostru îi urează bun-venit unui nou partener în structura sa. Considerăm că Bittnet Group este un jucător major în domeniul IT&C, cu o viziune puternică în privinţa expansiunii la nivel european, iar acest lucru ne aduce împreună. Credem că prin unirea forţelor celor două entităţi ale noastre vom accelera activităţile planificate în domenii precum securitatea cibernetică, prelucrarea robotică a datelor şi conectivitatea inteligenţei artificiale, reuşind în acelaşi timp să ne extindem prezenţa geografică," a declarat Petr Kymlicka, coproprietar Moore Cehia.
 
Servodata a.s. este o societate pe acţiuni cu sediul în Praga, Cehia. Compania deţine trei filiale. Servodata Group operează pe piaţa cehă de peste trei decenii şi este una dintre companiile de top în domeniul furnizării de soluţii IT pentru afaceri. De asemenea, Servodata este prezentă şi pe piaţa din Slovacia din 1994.
 
Domeniul cheie de activitate al Servodata include proiectarea, implementarea şi suportul infrastructurii tehnologice, consultanţă IT şi servicii de asistenţă, inclusiv externalizarea la scară largă a serviciilor IT. În domeniul dezvoltării, Servodata se concentrează în principal pe implementarea soluţiilor de business intelligence.
 
Recent, organizaţia a realizat investiţii semnificative în domeniul securităţii cibernetice, ceea ce a contribuit la consolidarea poziţiei sale în Slovacia. Compania are 70 de designeri, arhitecţi, dezvoltatori şi consultanţi. În 2020, Servodata a înregistrat venituri de aproximativ 10 milioane euro, cu 12% în plus faţă de 2019 şi un profit net de 0,4 milioane euro, în creştere cu 60% faţă de anul precedent.
 
Ca urmare a tranzacţiei, Bittnet şi Moore Cehia au în vedere o creştere de la an la an de cel puţin 20% a cifrei de afaceri. În consecinţă, pentru 2021, Servodata Group estimează să atingă 12 milioane euro cifră de afaceri şi un profit net de 1,5 milioane euro.
 
Tranzacţia este supusă finalizării cu succes a procesului de due diligence, precum şi votului favorabil în Adunarea Generală a Acţionarilor a Bittnet Group programată să aibă loc pe 27 aprilie 2021. În cazul finalizării cu succes a investiţiei, Consiliul de Administraţie al Servodata va fi format din cinci membri, dintre care două locuri vor aparţine Bittnet Group.
 
Servodata Group face parte din grupul de consultanţă, audit şi tehnologie Moore Cehia, deţinut de Petr Kymlicka şi Radovan Hauk. Activitatea Grupului include consultanţă şi audit, precum şi servicii contabile, fiscale, juridice, de formare şi educaţionale, tehnologice şi ICT. În 2020, Moore Cehia a raportat o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 20 milioane euro. Moore Cehia face parte din Moore Global, una dintre cele mai mari reţele internaţionale de firme de audit şi consultanţă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4276 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...