ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul OASIS demarează faza a doua a proiectului PRIMA Shopping Center de la Sibiu

20 Septembrie 2022   |   BizLawyer

Prima etapă a fost inaugurată în T4 2021 și cuprinde 11 magazine în suprafață de 9.000 mp.

 
 
Oasis Retail Development & Consulting, deținută de antreprenorii sibieni Klaus Reisenauer și Kurt Wagner, anunță demararea celei de-a doua faze de dezvoltare a proiectului PRIMA Shopping Center din Sibiu, o investiție totală de 30 de milioane de Euro.

“La finalul anului 2023 suprafața totală destinată cumpărăturilor și petrecerii timpului liber va fi de 80.000 mp, cu un trafic mediu estimat de 45.000 de vizitatori pe zi, într-unul din cele mai mari parcuri de retail din zona de centru-vest a țării”, explică Klaus Reisenauer, Partener în cadrul grupului Oasis, adăugând totodată: “Retail park-urile sunt marii câștigători ai pandemiei și își mențin tendința de a fi un loc sigur și preferat pentru cumpărăturile românilor. Datorită conceptului foarte aerisit, cu accesul tuturor magazinelor direct din parcare, costuri de administrare minime și eficientizate și chirii semnificativ reduse față de un mall închis, parcurile de retail reprezintă unul dintre cele mai competitive produse imobiliare de retail.”


PRIMA Shopping Center este amplasat pe un teren de 18 hectare în partea de nord a Sibiului, lângă magazinul de bricolaj Hornbach și lângă Kaufland, acesta din urmă fiind deschis în 2021. Centrul comercial are o poziție privilegiată în Sibiu, la doar 10 minute de Centrul Istoric, într-o zonă aflată în plină dezvoltare, și este situat în dreptul ieșirii atât spre Mediaș, cât și spre autrostrada A1 București - Arad, care face legătura cu Sebeș și către conexiunea cu E81 în direcția Râmnicu Vâlcea - București.

Prima etapă a fost inaugurată în T4 2021 și cuprinde 11 magazine în suprafață de 9.000 mp: C&A, Takko Fashion, Deichmann, Flanco, Pepco, Jysk, KIK, Agroland Mega, SuperZoo, Numero Uno și Sportisimo.
În următoarea fază de dezvoltare, până la sfârșitul anului 2023, vor fi realizate mai multe magazine de retail de mari dimensiuni, alte ancore principale în proiect: un magazin JUMBO (care a anunțat inaugurarea la sfârșitul acestui an, 2022), două magazine de mobilă (MömaX și XXXLutz), o hyperfamacie (Dr. Max), un loc de joacă pentru copii și un supermarket (Lidl). Mai multe magazine de fashion, încălțăminte, cosmetice, parfumerie, bijuterii, ceasuri, accesorii pentru casă și decorațiuni vor completa mixul celor existente. Nu vor lipsi serviciile esențiale, de înfrumusețare, telefonie, bancă, iar pe segmentul de alimentație publică parcul comercial va dispune de mai multe magazine cu produse tradiționale și specialități, cafenele și restaurante cu terase generoase. La intrarea în complex, pe o suprafață de peste 900 mp, se va inaugura un restaurant românesc cu servire rapidă din lanțul Super Mama, familiar sibienilor, și un fast-food KFC de tip Drive Thru.

“Toate spațiile comerciale cu suprafețe de peste 400 mp din faza a doua a proiectului PRIMA Shopping Center sunt preînchiriate. Vom aduce branduri importante la Sibiu, iar unele chiar în premieră pentru această regiune, precum Tedi, Fressnapf sau Terranova, împreună cu multe alte surprize și concepte noi.  În perioada următoare ne propunem să finalizam procesul de închiriere pentru locațiile cu suprafețe mai mici, între 50-150 mp, care vor completa mixul existent”, declară  Oana Agachi, Head of Leasing în cadrul grupului Oasis.

“În ceea ce privește eficientizarea consumului anual de energie pentru toți chiriașii din cadrul parcului comercial, intenționăm să implementăm soluții inteligente de producție, monitorizare și optimizare a acestuia, pentru a menține performanța energetică a clădirilor la un nivel optim. Cu ajutorul energiei verzi, vom reduce semnificativ cheltuielile de energie, în paralel cu diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră.” specifică Kurt Wagner, Partener în cadrul grupului Oasis.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1423 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...