ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Monsson Trading donează spitalelor constănțene două ventilatoare și un sistem de detecție rapidă a COVID-19, în valoare totală de 140.000 E

23 Martie 2020   |   BizLawyer

Comenzile au fost deja lansate, dar este o perioadă aglomerată pentru livrări întrucât producătorii primesc din foarte multe țări cereri pentru astfel de produse.

 
 
Monsson Trading, unul dintre liderii pieței de energie din România, furnizor și trader de electricitate si gaze naturale, face două donații în echipamente medicale în valoare totală de aproximativ 140.000 de euro către Spitalul Județean Constanța și către Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Monsson Trading donează Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Constanța două aparate de ventilație mecanică în valoare de circa 80.000 euro. Cele două ventilatoare de înaltă tehnologie sunt produse de gigantul General Electric (GE).

De asemenea, Monsson Trading a pregătit o donație în valoare de 60.000 de euro și pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, care va primi prin intermediul Fundației Șanse Egale un Sistem Real Time PCR și echipamente necesare pentru a reduce timpul de așteptare pentru rezultatele probelor prelevate de la pacienții suspectați de infecția cu virusul COVID-19. 


”Am decis să facem aceste donații pentru că în situații grele, cum este pandemia actuală, ceea ce contează cel mai mult este să ne aratăm solidaritatea. Am făcut și în trecut donații și am ales să nu vorbim prea mult despre ele, dar acum credem că îi putem inspira și pe ceilalți și putem fi un exemplu pentru alte companii pentru a pune cu toții umărul în așa fel încât să pregătim spitalele din România să fie cât mai bine echipate în lupta cu pandemia COVID-19,” a declarat Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading.

Sistemul Real Time PCR și echipamentele de extracție și detecție pentru COVID-19 (un extractor acizi nucleici, un spectrofotometru, un kit de extracție ARN Viral, un kit detecție Coronavirus (COVID-19) 2.0 IVD, precum și două seturi de pipete automate cu volume variabile) vor ajunge la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța în 2 săptămâni. Aparatele de ventilaţie mecanică vor fi livrate Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Constanța în 6 săptămâni.

Comenzile au fost deja lansate, dar este o perioadă aglomerată pentru livrări întrucât producătorii primesc din foarte multe țări cereri pentru astfel de produse.

Ventilatoarele susțin funcționarea normală a plămânilor și sunt necesare pentru tratarea pacienţilor cu probleme respiratorii, care sunt de regulă o consecință nedorită a infectării cu virusul COVID-19. Cele două aparate care vor fi cumpărate de Monsson Trading pot fi ulterior utilizate, după ce pandemia COVID-19 va trece, și pentru ventilarea nou-născuților.

”Pentru întreaga societate, este evident că magnitudinea acestei pandemii poate depăși capacitatea majorității sistemelor naționale de sănătate și că este necesar să facem mai mult decât de obicei în scopul salvării cât mai multor vieți omenești. Medicii fac ce știu ei mai bine, ei sunt eroii zilelor noastre, spre care ne uităm cu speranță, iar datoria noastră, a mediului de afaceri, este să-i sprijinim cum putem. Este necesară o mobilizare a întregii societăți românești și cred că dacă fiecare face ce trebuie și ce poate, vom depăși situația actuală”, a mai spus Andrei Muntmark.

Monsson Trading a sprijinit și în perioada 2017-2019 Spitalul Județean Constanța prin achiziția de echipamente și aparatură medicală în valoare de peste 185.000 euro.  În 2017, Monsson Trading a mai cumpărat și donat un ventilator mecanic pentru Secția de Terapie Intensivă – Pediatrie a Spitalului Județean Constanța.

Monsson Trading este o companie parte a Grupului Monsson din Constanța, fiind fondată în anul 2009. Organizația se află pe locul 5 în topul companiilor din Constanța, având o cifră de afaceri care depășește 100 milioane de euro și peste 40 salariați. Monsson Trading furnizează atât electricitate, cât și gaze naturale și este specializată în achiziția de energie verde. Compania cumpără electricitate de la mai mult de 50 de producători de energie din surse regenerabile din România și deține un portofoliu de furnizare cu peste 4.700 de puncte de consum.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6101 / 8056
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
Raport IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie ̸ România | Mircea Moraru, Counsel la CMS România: Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice
Vasile Țiple, fostul Consilier General al UiPath și fondatorul Goodlegal, se alătură KPMG Legal - Toncescu și Asociații
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...