ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fritz: Timişoara CCE merge mai departe, cu implicarea comunităţii şi a sectorului privat

22 Aprilie 2021   |   Agerpres

Întâlnirea a fost una programată, în pregătirea vizitei de monitorizare care va avea loc în iunie.

 
 
Primarul Dominic Fritz a declarat, joi, că proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană (CCE) 2023 va merge mai departe, cu implicarea comunităţii şi a sectorului privat şi că în ultimele luni s-a lucrat la o strategie care va duce la redeschiderea Asociaţiei Timişoara 2023 spre comunitate şi spre sectorul cultural.
 
Dominic Fritz a participat, joi, la o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei Europene (CE) pe tema proiectului Timişoara Capitală Europeană a Culturii, alături de secretarul de stat din cadrul Ministerului Culturii, Demeter Andras, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi de directorul Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, Simona Neumann.
 
Întâlnirea a fost una programată, în pregătirea vizitei de monitorizare care va avea loc în iunie.
 
Primarul Timişoarei a prezentat un set de măsuri pe care municipalitatea le-a luat şi le va lua în perioada imediat următoare pentru a debloca activitatea Asociaţiei Timişoara CCE şi pentru recâştigarea încrederii în acest proiect. El spune că primăria are o strategie clară în ceea ce priveşte proiectul Timişoara 2023, care este în curs de implementare. La elaborarea ei colaborează grupul de experţi de la Insula 42 şi Helianthus Research, format din Corina Şuteu (fost ministru al Culturii), Oana Radu şi Raluca Iacob. Prima acţiune asumată este o schimbare radicală în organizarea şi funcţionarea Asociaţiei Timişoara CCE, care va duce la relansarea programului cultural aflat în dificultate, inclusiv în contextul pandemiei COVID, arată un comunicat al Primăriei Timişoara, remis AGERPRES.
 
"În 2016, desemnarea Timişoarei drept Capitală Europeană a Culturii a creat multe emoţii şi energii creative. Din păcate, în timp, aceste energii s-au estompat şi este nevoie de un restart. Stagnarea în care se află asociaţia azi este cauzată de disfuncţionalităţi majore: valul de demisii ale unor oameni valoroşi, prevederi şi proceduri statutare invalidate de instanţă, lipsa unor proceduri transparente, precum şi lipsa unui director artistic care să asigure implementarea viziunii artistice a programului cultural", a declarat Dominic Fritz.
 
Primarul spune că doar prin modificarea radicală a organizării şi a modului în care funcţionează asociaţia, aceasta poate să recâştige încrederea timişorenilor, iar primăria va acorda tot sprijinul, dar condiţionează acest suport de implementarea unor proceduri clare şi transparente în cadrul asociaţiei, alegerea unui director artistic şi schimbări la nivel executiv.
 
Printre paşii planificaţi se numără completarea Consiliului Director al asociaţiei prin nominalizarea unor noi membri şi aprobarea lor într-o şedinţă AGA (în luna mai); implementarea unor mecanisme clare şi transparente de finanţare a asociaţiei (iunie); deschiderea AGA pentru primirea de noi membri din rândul comunităţii timişorene (iunie-iulie); constituirea unei platforme colaborative pentru armonizarea finanţărilor publice şi private în sprijinul TM2023 (iunie); formularea unui desfăşurător probabil de proiecte pentru perioada 2022-2024 (septembrie).
 
Primăria Timişoara îşi reafirmă angajamentul pentru finalizarea infrastructurii culturale în contextul anului 2023, în acest sens accelerând atât procesele privind finalizarea documentaţiilor tehnice necesare, cât şi lucrările deja demarate la obiectivele asumate prin dosarul de candidatură, cum ar fi: Centrul Multicultural Mărăşeşti, fostele cinematografe "Dacia", "Victoria" şi "Studio", Turnul de Apă, precum şi MultipleXity.
 
"Proiectul Timişoara 2023 este un catalizator al vieţii culturale timişorene, parte dintr-o reformă amplă a ecosistemului cultural local, demarată prin înfiinţarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timişoara şi iniţierea unui nou regulament privind finanţările nerambursabile pentru cultură", a mai transmis primarul.
 
Totodată, Dominic Fritz a clarificat cu reprezentanţii CE aspectul referitor la posibilitatea pierderii titlului de CCE, apărut în spaţiul public. Conform sursei citate, reprezentanţii CE au afirmat că un astfel de demers nu s-a întâmplat în istoria Capitalelor Culturale Europene şi nu poate fi făcută de către CE, ci doar de către Ministerul Culturii din România care a desemnat oraşul câştigător, iar o astfel de decizie este extrem de improbabilă.
 
Primăria Timişoara salută şi reasumarea reală de către Ministerul Culturii a proiectului Timişoara 2023 şi a rolului său important în program.
 
Concluzia întâlnirii a fost că toate forţele responsabile au datoria să coopereze şi să salveze proiectul care a stagnat cinci ani. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6052 / 8649
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...