ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

România Eficientă lansează Calculatorul de Eficienţă Energetică pentru consumatorii casnici de energie

28 Aprilie 2021   |   Agerpres

Calculatorul de Eficienţă Energetică poate fi utilizat de toţi consumatorii casnici din România, indiferent de regiunea geografică în care locuiesc ori de tipul locuinţei (casă unifamilială sau apartament la bloc).

 
 
Consumatorii casnici de energie au de acum la dispoziţie Calculatorul de Eficienţă Energetică, un instrument unic pe piaţa din România, creat în cadrul programului România Eficientă, derulat de Energy Policy Group şi sponsorizat de OMV Petrom, potrivit unui comunicat.
 
Noul instrument online îi ajută pe consumatorii casnici să calculeze în trei paşi simpli care este consumul mediu de energie pentru încălzire, producerea apei calde şi gătit, dar şi să descopere valorile aproximative ale economiilor pe care le-ar putea obţine în facturile de energie prin reabilitarea termică a locuinţei.
 
Calculatorul de Eficienţă Energetică poate fi utilizat de toţi consumatorii casnici din România, indiferent de regiunea geografică în care locuiesc ori de tipul locuinţei (casă unifamilială sau apartament la bloc).
 
Acest instrument creat în cadrul proiectului România Eficientă este conceput pentru a fi uşor de folosit şi înţeles de utilizatori.
 
După ce parcurge cei trei paşi simpli - alegerea locaţiei, descrierea locuinţei şi tipul de consumatori - utilizatorul poate vizualiza valorile medii ale consumului anual de energie, cheltuielile estimative aferente şi impactul asupra mediului generat de acest consum, respectiv cantitatea anuală de emisii de dioxid de carbon.
 
Totodată, consumatorul casnic va afla cum se distribuie pierderile de căldură din locuinţă - prin ziduri, ferestre, pardoseală şi acoperiş. Dacă locuinţa este nereabilitată, Calculatorul mai arată ce economii de energie se pot obţine în urma reabilitării termice a locuinţei, dar şi cum scade amprenta de carbon.
 
"Calculatorul de Eficienţă Energetică a fost creat în cadrul programului România Eficientă ca element al campaniei noastre de conştientizare publică privind beneficiile eficienţei energetice. Este un instrument online intuitiv, uşor de folosit, prin care orice utilizator, după ce oferă câteva informaţii de bază despre locul de domiciliu şi tipul locuinţei poate obţine imediat nişte date estimative despre economiile de energie pe care le poate obţine prin măsuri foarte simple", a declarat Radu Dudău, director al Energy Policy Group şi coordonatorul proiectului România Eficientă.
 
"Educaţia şi accesul la informaţii, cum sunt cele pe care le poţi obţine prin aplicaţia lansată astăzi, ne ajută să adoptăm un comportament mai responsabil energetic. Eficientizarea energetică a clădirilor este un pas obligatoriu pentru a combate schimbările climatice, în condiţiile în care clădirile şi sectorul construcţiilor au o pondere de aproape o treime din consumul final de energie şi circa 40% din emisiile direct şi indirecte, la nivel global. Sunt măsuri pe care fiecare dintre noi le poate adopta, în propria locuinţă, pentru a contribui la reducerea consumului de energie", a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.
 
Pentru un consum eficient al resurselor de energie, dincolo de renovarea locuinţei, o componentă foarte importantă, dar adesea neglijată, este cea legată de obiceiurile de consum. Aşa că, tot în cadrul acestui calculator, utilizatorii vor găsi sfaturi utile pentru a reduce risipa de energie.
 
Noul instrument poate fi accesat pe http://calculator.romania-eficienta.ro/.
 
Dat fiind că ne petrecem circa 90% din timp în interiorul clădirilor, sănătatea şi starea noastră de bine sunt puternic influenţate de calitatea mediului interior. De aceea, dincolo de economiile în factura de energie, renovarea unei clădiri - care înseamnă nu doar anvelopare, ci şi modernizarea sistemelor de încălzire, răcire, ventilare, de iluminat etc. - aduce beneficii numeroase în privinţa sănătăţii locatarilor. De asemenea, măsurile de creştere a performanţei energetice contribuie la reducerea impactului clădirilor asupra mediului, în condiţiile în care schimbările climatice au devenit o mare ameninţare la nivel global, se spune în comunicat.
 
România Eficientă este un proiect privat, de interes public naţional, derulat de Energy Policy Group (EPG), în parteneriat şi cu finanţarea OMV Petrom. Proiectul a demarat în vara anului 2019 şi constă în derularea unui program naţional de promovare a eficienţei energetice, până în anul 2022.
 
România Eficientă îşi propune să sprijine atingerea ţintelor României pentru 2030 în privinţa reducerii emisiilor de carbon şi a creşterii eficienţei energetice, atât prin campanii de informare şi educare, cât şi prin realizarea unor proiecte concrete de renovare majoră în şcoli publice din diferite regiuni ale ţării. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11716 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...