ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Romcarbon a raportat profit în primul trimestru şi o cifră de afaceri în creştere cu 27%

14 Mai 2021   |   Agerpres

De asemenea, profitul net a crescut cu 459.066 lei în T1 2021, comparativ cu T1 2020 (când a fost consemnată pierdere 162.818 lei), la 296.248 lei.

 
 
Cifra de afaceri a societăţii Romcarbon a urcat cu 27% în primul trimestru comparativ cu perioada similară din 2020, la 61,769 milioane de lei, această creştere fiind rezultatul atât al majorării cantităţii vândute, cât şi al creşterii preţului de vânzare, potrivit raportului remis vineri de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
 
De asemenea, profitul net a crescut cu 459.066 lei în T1 2021, comparativ cu T1 2020 (când a fost consemnată pierdere 162.818 lei), la 296.248 lei.
 
"Costul materiei prime (granule de plastic) a crescut drastic nu numai ca preţ unitar, ci şi ca viteză a acestei creşteri. Aceste mişcări extreme de pe piaţa materiilor prime sunt mult dincolo de experienţa noastră, prin urmare se află în topul principalelor noastre provocări. Având în vedere cele de mai sus, echipa de conducere depune eforturi continue pentru a transfera această creştere în preţul de vânzare al produselor finite. Până în prezent, rezultatul final al eforturilor noastre a fost creşterea profitului net cu 459.066 lei comparativ cu T1 2020. Disponibilitatea materiei prime a fost critică în T1 2021, şi încă este, de aceea strategia noastră a fost să profităm de toate oportunităţile disponibile pentru a asigura stocul de materie primă, pentru a nu experimenta nicio întrerupere a activităţii de producţie, oferind astfel continuitate afacerii noastre. Această strategie este motivul creşterii stocurilor şi al creşterii datoriilor comerciale în comparaţie cu începutul anului. Echipa de management îşi va continua efortul de a ajusta preţul de vânzare în funcţie de costul materiei prime, astfel încât să putem stabiliza profitabilitatea la nivelul vizat sau cât mai aproape de acest nivel", spun reprezentanţii companiei.
 
EBITDA (profit brut + cheltuieli cu dobânzile + cheltuieli cu amortizarea + venituri din subvenţii) este de 2,579 milioane de lei, în creştere comparativ cu T1 2020 (2,172 milioane de lei), iar EBIT (profit brut + cheltuieli cu dobânzile) s-a situat la 620.002, mai mult de cât triplu faţă de cel din perioada similară din 2020 (184.881).
 
EBITDA operaţional este de 3,073 milioane de lei la finele lui martie 2021, în creştere cu 4% raportat la cel din T1 2020.
 
Romcarbon înregistra, la sfârşitul lunii martie 2021, datorii curente de 86,402 milioane de lei, în creştere cu 35%, iar datoriile pe termen lung se ridică la 23,741 milioane de lei, în urcare cu 10%.
 
Datoriile totale ale societăţii deţin 44,30% din Total Capitaluri şi datorii, înregistrând o creştere de 17,001 milioane de lei faţă de începutul anului, respectiv de 18,25%. Astfel, în T1 2021, acestea se situează la 110,143 milioane de lei.
 
În primele 3 luni din 2021, activele pe termen lung deţin 60,67% din activele societăţii, înregistrând o scădere cu 2,071 milioane de lei, respectiv de 1,35% faţă de începutul anului, şi au ajuns la 150,847 milioane de lei.
 
Activele financiare deţin o pondere de 10,89% în total active şi de 17,96% în total active pe termen lung.
 
Cu o experienţă de peste 65 de ani în procesarea polietilenei, polipropilenei, PVC-ului şi polistirenului, Romcarbon are reputaţia de a fi cel mai important producător de ambalaje de plastic din România şi unul dintre cei mai mari angajatori din judeţul Buzău, numărând aproximativ 900 de angajaţi. În ultimul deceniu, Romcarbon a făcut parte din industria verde, alegând să investească într-unul din cele mai mari parcuri industrial de reciclare din Europa Centrală şi de Sud-Est. La mijlocul anului 2012, Romcarbon lansează cea mai modernă fabrică de reciclare din România, putând astfel să închidă cercul reciclării.
 
Capitalul social subscris şi vărsat al companiei este de 26,41 milioane de lei. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11515 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...