ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Spătaru: Construcţia de avioane civile sau militare este una dintre industriile pe care România e obligată să o revitalizeze

09 Mai 2023   |   Agerpres

El a salutat intensificarea colaborării în domeniul apărării dintre cele două state, prin participarea la programe guvernamentale comune şi prin parteneriate între companiile din România şi Statul Israel.

 
 
Evenimentele din Ucraina reprezintă argumente suplimentare pentru atenţia acordată industriei de apărare, iar construcţia de avioane civile sau militare este una dintre industriile pe care România este obligată să o revitalizeze, potrivit ministrului Economiei, Florin Spătaru.

Acesta a efectuat, în perioada 7-8 mai, o vizită de lucru în Israel, unde a avut o întâlnire la Ierusalim, cu omologul israelian, Nir Barkat, ministrul Economiei şi Industriei din Statul Israel, şi a vizitat două dintre companiile importante din industria de apărare, Israel Aerospace Industry (IAI) şi Elbit System.

Conform unui comunicat al Ministerului Economiei, discuţiile au vizat aprofundarea parteneriatului economic dintre România şi Statul Israel, prin creşterea volumului schimburilor comerciale reciproce, amplificarea prezenţei investiţionale israeliene în România şi generarea de noi proiecte de cooperare.


"Industria alimentară şi dezvoltarea lanţului de valoare în sectorul agricol, dar mai ales includerea tehnologiilor înalte în acest domeniu, au reprezentant câteva dintre subiectele abordate, astăzi, în discuţia cu ministrul omolog, domnul Barkat. Am decis ca la nivelul celor două ministere să existe un document comun, ce va fi semnat de ambele părţi, prin care ne vom exprima angajamentul de a colabora şi de a construi clustere dedicate sectoarelor economice unde România şi Israelul au interese comune", a spus ministrul economiei Florin Spătaru.

De asemenea, la întâlnirea de la Ministerul Economiei şi Industriei din Statul Israel discuţiile au vizat şi consolidarea şi dezvoltarea parteneriatelor în ceea ce priveşte industria de apărare, schimbul de know how în domeniul digitalizării, dar şi parteneriate la nivel universitar.

Florin Spătaru a efectuat un tur al unităţii de producţie IAI, compania de stat în domeniul aerospaţial.

"Zeci de români lucrează la IAI. Am fost plăcut impresionat să descopăr ca la secţia de producţie subasamble F-35, 40 de muncitori români sunt parte a echipei IAI. A fost o mare bucurie să observ că limba română este a doua limbă care se aude vorbindu-se la IAI", a menţionat ministrul Spătaru.

El a salutat intensificarea colaborării în domeniul apărării dintre cele două state, prin participarea la programe guvernamentale comune şi prin parteneriate între companiile din România şi Statul Israel.

"Evenimentele din Ucraina reprezintă argumente suplimentare pentru atenţia pe care o acordăm industriei de apărare. Construcţia de avioane civile sau militare este una dintre industriile pe care România este obligată să o revitalizeze având în vedere semnificaţia strategică a acestui sector industrial", a subliniat ministrul Economiei.

În marja vizitei de lucru, Florin Spătaru a vizitat Elbit Land Systems, o companie care dezvoltă sisteme de ultimă generaţie în domeniul industriei de apărare şi care este prezentă în România atât cu sedii proprii, la Bacău şi Craiova, cât şi în diverse proiecte comune cu companii de stat din România.

"Conflictul armat de la graniţe a configurat cu atât mai mult oportunitatea dezvoltării industriei de apărare pe teritoriul naţional, iar investitorii străini aflaţi deja pe piaţa românească au ocazia să-şi consolideze afacerile. În plus, România serveşte ca poartă de intrare pentru investiţiile în acest sector către celelalte state europene, iar acest aspect este un avantaj de care ar trebui să profităm pentru atragerea de noi investitori în ţara noastră", a punctat ministrul Economiei.

Cu prilejul vizitei de lucru, ministrul Florin Spătaru a depus, la Yad Vashem (Memorialul Victimelor Holocaustului), o coroana de flori în memoria victimelor Holocaustului, angajându-se în combaterea antisemitismului, rasismului şi discriminării.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3358 / 17064
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
Raport IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie ̸ România | Mircea Moraru, Counsel la CMS România: Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice
Vasile Țiple, fostul Consilier General al UiPath și fondatorul Goodlegal, se alătură KPMG Legal - Toncescu și Asociații
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...