ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bento raportează venituri de 11,9 mil. lei în S1 - 2021, o creștere de 88% față de aceeași perioadă a anului trecut

21 Septembrie 2021   |   BizLawyer

Compania deține o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de soluții software și furnizare de servicii de infrastructură IT și Cloud pentru companii multinaționale din România, SUA și Elveția.

 
 
Bento, Intellectually Curious, companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, raportează o cifră de afaceri de 11,9 milioane de lei în primele șase luni ale anului 2021, o creștere record de 88% față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania estimează o cifră de afaceri de 26,3 milioane de lei pentru întreg anul 2021 și are în vedere continuarea dezvoltării produselor software proprii și extinderea portofoliului de clienți.

„În primul semestru din 2021 am  avut parte de o activitate intensă atât din punct de vedere al contractelor recurente cât și al proiectelor noi câștigate, acestea având o contribuție de 72% din cifra de afaceri. Unul dintre atuurile noastre este legat de faptul că majoritatea clienților noștri sunt companii blue-chips active în industrii solide, precum energie sau telecomunicații. Acestea generează o cerere semnificativă în ceea ce privește implementarea de soluții pentru digitalizare și automatizare care să le îmbunătățească productivitatea. De asemenea, industria de IT se află într-o etapă de creștere accelerată la nivel global și observăm că din ce în ce mai multe companii de toate dimensiunile au decis să sporească investițiile în servicii software și IT,” a declarat Vlad Bodea, cofondator și Executive Managing Partner al Bento.

 
Bento a fost înființată în anul 2004 de Adrian, Corneliu și Vlad Bodea sub numele de 2B Inteligent Soft. În anul 2006, Radu Scarlat, coleg cu Vlad Bodea la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica din București, se alătură 2B Inteligent Soft și împreună cu Vlad transformă compania în conceptul Bento. Astăzi, compania deține o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de soluții software și furnizare de servicii de infrastructură IT și Cloud pentru companii multinaționale din România, SUA și Elveția.

Bento are în acest moment peste 70 de angajați, specializați în project management, analiză, prototipare, dezvoltare, testare, implementare, integrare și mentenanță, care au capacitatea de a dezvolta produse software personalizate pentru clienți. Compania deține un portofoliu diversificat de clienți, iar majoritatea veniturilor obținute în prima jumătate a anului au provenit de la companii active în energie, FMCG și utilități, respectiv 36%, 19% și 16%. Industriile în care activează celelalte companii care au contribuit la cifra de afaceri record a Bento din primul semestru al anului sunt telecomunicații, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuție, transporturi și servicii. E.ON, Apa Nova – Veolia, British American Tobacco, McCann, Vodafone, Grupul Adrem, Zentiva sau Agricover sunt câteva dintre companiile care utilizează soluțiile și serviciile Bento. De asemenea, compania este partener cu furnizori de renume precum Microsoft, HPE si CISCO.

Serviciile și soluțiile companiei sunt furnizate prin intermediul a două linii de business, „Dezvoltare Software” și „IT, Infrastructură și Cloud”. În cadrul diviziei de dezvoltare software, Bento dezvoltă și implementează proiecte complete și asigură mentenanța și evoluția continuă a produselor proprii dezvoltate de companie. În prima jumătate a anului, divizia Dezvoltare Software a înregistrat venituri de 3,3 milioane de lei, în creștere cu 53% față de primul semestru din 2021. În ceea ce privește divizia de IT, Infrastructură și Cloud, activitatea este împărțită în derularea de proiecte bazate pe servicii și revânzarea de echipamente și software ale terților. Veniturile obținute în cadrul acestei divizii în prima parte a anului au fost de 8,5 milioane de lei, cu 106% mai mult comparativ cu aceeași perioadă din 2020.  

„Rezultate înregistrate în primele șase luni ale anului sunt conforme cu bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2021. Estimăm ca pentru întreg anul  să atingem venituri totale de 26,3 milioane de lei, în creștere cu 72% față de 2020 și să raportăm astfel cele mai bune rezultate financiare de la înființarea companiei. Obiectivul nostru este să continuăm să investim în dezvoltarea de produse software proprii și în creșterea prezenței soluțiilor și serviciilor noastre la nivel regional. În acest scop, avem în vedere diverse scenarii de dezvoltare, inclusiv realizarea de parteneriate cu investitori din domeniu sau listarea la bursa din București,” a declarat Radu Scarlat, Partener și General Manager al Bento.

Echipa executivă a Bento este formată din partenerii Vlad Bodea, Executive Managing Partner, Radu Scarlat, General Manager, Dan Giușcă, Chief Software Architect și Andrei Cupaciu, Director IT, Infrastructue & Cloud Unit.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3097 / 8001
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...