ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Tehnologia blockchain va fi aplicată în premieră în sectorul alimentar din România

20 Aprilie 2021   |   AGERPRES

Obiectivul retailerului Carrefour este de a integra tehnologia blockchain la cât mai multe produse Filiera Calităţii.

 
 
Tehnologia blockchain, cunoscută până în prezent industriei financiare, va fi aplicată în premieră în sectorul alimentar din România, oferind consumatorilor posibilitatea de a descoperi informaţii, direct de la fermă, despre originea şi calitatea produselor pe care le consumă.

"Utilizată în sectorul alimentar, tehnologia blockchain permite fiecărui actor din lanţul de aprovizionare (fermieri, ambalatori, distribuitori) să furnizeze informaţiile de care este responsabil pentru fiecare lot de produse prezent pe rafturile Carrefour. În România, această tehnologie este aplicată pentru prima dată ouălor Filiera Calităţii Carrefour provenite de la Ferma Rojişte din Judeţul Dolj", informează un comunicat al Carrefour România, retailerul care a implementat tehnologia blockchain în sectorul alimentar.


În mod concret, tehnologia poate fi utilizată de clienţi prin scanarea codului QR de pe ambalajul de ouă şi astfel ajunge pe pagina dedicată, introduce numărul lotului care e vizibil tot pe ambalaj, aflând informaţii despre: locaţia şi numele fermei sau al fermierului, informaţii veterinare despre găinile care au făcut ouăle, cu ce au fost hrănite, cum au fost crescute păsările din ferma de ouă, data ambalării ouălor şi alte date care completează trasabilitatea produsului. Astfel, fie că sunt la cumpărături în magazin sau primesc produsele alimentare prin livrare, acasă, clienţii pot descoperi povestea #dincoloderaft a ouălor şi a fermierului din spate.

Filiera Calităţii Carrefour (FCC) reprezintă un program prin care compania realizează parteneriate de lungă durată direct cu producătorii locali şi internaţionali pentru a oferi consumatorilor produse de calitate, la preţuri accesibile. "Pe parcursul procesului de producţie, fiecare etapă este atent supravegheată de experţi ce monitorizează îndeaproape întregul proces de creştere şi cultivare, de la început, până când produsele ajung în magazinele Carrefour", se menţionează în comunicat.

Obiectivul retailerului este de a integra tehnologia blockchain la cât mai multe produse Filiera Calităţii. FCC face parte din strategia Act For Food prin care acţionează la nivel global în favoarea calităţii alimentelor, pentru a oferi consumatorilor produse sănătoase, gustoase, variate, accesibile tuturor, create cu respect pentru planetă.

"Produsele de origine animală Filiera Calităţii Carrefour sunt rezultatul unor parteneriate durabile cu producătorii români care-şi doresc să aplice metode de creştere ce respectă bunăstarea animalelor, mediul înconjurător şi care garantează trasabilitatea alimentară de la Ť fermă la furculiţă ť. Clienţii noştri îşi doresc să cumpere produse româneşti de a căror origine să fie siguri, să afle mai multe despre felul în care sunt crescute şi hrănite animalele de la care provin aceste produse şi să aibă garanţia că toate angajamentele noastre în legătură cu calitatea şi siguranţa mărcilor proprii Carrefour sunt respectate de partenerii noştri", susţine Gabriela Rădulescu, director calitate Carrefour România.

Aceasta afirmă că tehnologia blockchain, folosită pentru prima dată în România de către Carrefour pentru a înregistra trasabilitatea tuturor criteriilor de calitate şi siguranţă alimentară pe care produsele Filiera Calităţii trebuie să le respecte, va permite auditarea în timp real a aplicării acestor criterii indiferent de lotul produsului şi gestionarea rapidă a oricărei retragere de pe piaţă a unui produs neconform.

"Prin aplicaţia blockchain, împărtăşim în mod transparent aceste informaţii cu clienţii noştri care pot afla unde s-au născut găinile ouătoare, care este ferma în care sunt crescute şi condiţiile de bunăstare animală asigurate de fermier, cu ce sunt hrănite şi care este provenienţa alimentelor şi, mai apoi, unde sunt ambalate ouăle înainte de livrarea în magazine. Toate aceste date sunt înregistrate şi stocate de la prima zi de viaţă a puilor de găină până la ultima zi în care găinile sunt producătoare, adică în medie 76 de săptămâni pentru fiecare lot de găini ouătoare", explică Gabriela Rădulescu.

Această inovaţie răspunde unei nevoi tot mai mare de transparenţă a consumatorilor, faţă de produsele pe care le achiziţionează şi calitatea acestora şi creează o conexiune cu producătorii din spate. De asemenea, pentru fermieri, blockchain reprezintă o dovadă a angajamentului Carrefour, de a susţine producătorii să atingă un nou nivel de calitate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4000 / 8023
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
NNDKP și Kinstellar, în tranzacția de 175 mil. € prin care CTP a achiziționat întregul portofoliu logistic deținut integral de Globalworth. Ce avocați au lucrat în tranzacție
LegiTeam | Mitel & Asociatii recruteaza avocati definitivi (Corporate & Commercial)
Trei firme de avocați în tranzacția prin care un vehicul de investiții intenționează să preia Telekom România Mobile Communications. Grupul Digi lucrează cu Filip & Company, Clever Media a apelat la avocații Schoenherr, iar grecii și-au păstrat consultanții din tranzacția cu Orange, de acum trei ani
Filip & Company asistă Banca Transilvania în achiziția BRD Pensii. Echipa de avocați, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener)
Clifford Chance Badea a asistat Premier Energy la listarea pe Bursa de Valori București, o tranzacție de aproape 700 milioane lei
Who’s Who Legal by Lexology: Dr. Cosmin Vasile, managing partner ZRVP, considerat Thought Leader în Litigii Comerciale. El este apreciat ca fiind “un avocat de litigii de top pe piața românească”
Avocații KPMG Legal – Toncescu și Asociații au în derulare în jur de zece proiecte de achiziții, aflate în diferite stadii ale procesului și gestionează în prezent cinci mandate de fuziuni și divizări, incluzând o fuziune transfrontalieră. Laura Toncescu, (Managing Partner): Se observă în ultimul timp o concentrare a cererilor de consultanță pentru tranzacții de M&A din partea celor care au deja experiență pe piața din Europa, spre deosebire de anii trecuți când apetitul pentru risc era mai mare și, prin urmare, clienții proveneau și din alte regiuni
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Latiș, 86 de puncte, printre primii intrați în anul 2023: ”La această facultate, cantitatea de informație care trebuie asimilată în timpul scurt al unui semestru este enormă, explicațiile nu sunt întotdeauna pe înțelesul nostru. Seminarele sunt cele care mai salvează cât de cât situația, în cadrul acestora putând discuta mai aplicat teoria predată la cursuri. Practica ne-ar fi cea mai utilă”
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...