ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

ZRVP a asistat grupul ALRO în finanțarea de 40 mil. $ acordată de BSTDB, cu o echipă coordonată de Ioana Racoți (partener senior) și Elena Iacob (partener). Banca a avut alături biroul local al unei firme internaționale

15 Iulie 2021   |   A.D.

Împrumutul pe 7 ani va fi utilizat în principal pentru îmbunătățirea performanței energetice a companiei, precum și a capacității de producție cu valoare adăugată.

Sursa: AGERPRES

 
 
Grupul Alro a fost asistat de avocații cu care colaborează în mod tradițional pe piața locală în finanțarea de 40 de milioane de dolari primită de la Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), în timp ce creditorul a apelat în acest proiect la biroul local al unei firme internaționale, au declarat pentru BizLawyer surse din piața bancară.

Reamintim că BSTDB a anunțat zilele trecute că acordă un împrumut corporativ de 40 de milioane de dolari producătorului român de aluminiu ALRO, parte a grupului Vimetco, pentru programul său de investiții de capital. Împrumutul pe 7 ani va fi utilizat în principal pentru îmbunătățirea performanței energetice a companiei, precum și a capacității de producție cu valoare adăugată.


Costul total al proiectului se ridică la aproximativ 95 milioane USD și va fi, de asemenea, finanțat de băncile comerciale românești și internaționale. . .

Zamfirescu Racoți Vasile & Partners
(ZRVP) este firma de avocatură care asistă Grupul Alro în toate proiectele locale, iar în această finanțare echipa a fost coordonată de name partner-ul Ioana Racoți și de partenerul Elena Iacob, au precizat sursele pentru BizLawyer.  

De altfel, avocații ZRVP au fost vizibili la finele anului trecut și într-o altă finanțare, de 150 mil. E, obținută de Alro de la un sindicat bancar, în care a fost prezentă și firma internațională Simmons & Simmons. În acel proiect, echipa ZRVP a fost coordonată de Ioana Racoți, Partener Senior, Elena Iacob, Partener și Oana Dragomir, Avocat Asociat Senior.

Simmons & Simmons și Zamfirescu Racoți Vasile &  Partners au avut o înțelegere aprofundată a complexității  facilității  de  credit și  a industriei aluminiului și au constituit un element notabil și definitoriu în încheierea acestei tranzacții”, a declarat la acea vreme Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.

Acordul încheiat săptămâna aceasta marchează o nouă etapă a parteneriatului dintre BSTDB și ALRO, care a început încă din 2015. De atunci, Banca a acordat o sumă totală de 120 de milioane USD pentru a sprijini dezvoltarea Grupului.

”Având în vedere perspectivele pozitive pentru economie, suntem de părere că ALRO va putea răspunde cererii interne crescute și va avea un impact substanțial asupra dezvoltării economiei românești, inclusiv prin crearea de locuri de muncă, creșterea exporturilor și a veniturilor pentru bugetul de stat”, a declarat Dmitry Pankin, Președintele BSTDB.  
 
„Conducem o afacere responsabilă, iar investițiile semnificative realizate în proiecte care vizează protejarea mediului prin reducerea emisiilor, îmbunătățirea eficienței energetice și optimizarea utilizării resurselor sunt dovezi ale progresului nostru în această direcție. Acest nou acord reprezintă o recunoaștere a eforturilor realizate și suntem încântați să continuăm parteneriatul cu BSTDB, un susținător activ al proiectelor și afacerilor noastre durabile”, a declarat zilele trecute Marian Năstase, președintele ALRO.

BSTDB lucrează cu avocații Dentons

BSTDB a fost asistată în finanțarea acordată ALRO de biroul local al firmei Dentons, printr-o echipă coordonată de partenerii Timothy Stubbs (Head of Banking and Finance, Rusia) și Perry Zizzi (Romania Managing Partner). Din echipa Dentons au făcut parte Dennis Montgomery (counsel, Rusia), Oana Ionascu (counsel, România) și Cristina Staicu (associate, România).

Biroul Dentons București a consiliat Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, în urmă cu câteva luni, și în acordarea unui alt împrumut, de 50 de milioane euro, către One United Tower pentru dezvoltarea unei clădiri de birouri în zona Floreasca din București. Echipa multidisciplinară Dentons București care a oferit atunci consultanță pentru BSTDB a fost condusă de partenerul Simona Marin.

ALRO, fondată în 1961, este o filială a Vimetco N.V. (Olanda), un producător global de aluminiu primar și prelucrat. ALRO este unul dintre cei mai mari companii integrate pe verticală din Europa care produce aluminiu, având o capacitate de producție anuală instalată de 265.000 de tone de aluminiu electrolitic, 35.000 de tone de aluminiu reciclat și 335.000 de tone de aluminiu turnat. ALRO își exportă produsele în peste 50 de țări din întreaga lume. Produsele ALRO au mai multe certificări pentru industriile aerospațială și auto și respectă atât standardele de calitate pentru aluminiu primar ale Bursei de Metale din Londra, cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plat.

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor's (S&P) şi “A2” acordat de Moody's.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 229 / 35847
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
PeliPartners a asistat Adventum în achiziția Hermes Business Campus de la Atenor. Echipa, coordonată de Francisc Peli și Alexandra Ioniță
Litigatorii firmei Radu & Asociații gestionează peste 50 de dosare aflate pe rolul instanțelor judecătorești de toate gradele, un arbitraj internațional și are în desfășurare mai multe proceduri prearbitrale, inclusiv ICSID. Firma colaborează cu fonduri de investiții specializate în finanțarea arbitrajelor internaționale și oferă clienților posibilitatea de a susține dosare complexe, fără presiunea costurilor ridicate
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Brândușa Andreea Enișor, a patra notă a generației sale: Dată fiind paleta vastă de profesii accesibile odată cu absolvirea, sunt tentată să cred că integrarea în piața muncii este facilă, cu condiția meritocrației, bineințeles. Iau în considerare și diplomația, pe lângă clasicele avocatură sau magistratură
NNDKP a finalizat cu succes un litigiu arbitral complex privind pretenții în valoare de aproximativ 22 milioane lei
Cum arată, la jumătatea anului, tabloul proiectelor din practica de Dispute Resolution a firmei Popescu & Asociații, despre care Legal 500 EMEA spune că este una dintre cele mai bune din România. Pentru că numărul clienților noi a crescut, iar solicitările sunt din ce în ce mai diversificate și complexe, firma a cooptat nouă avocați litiganți și continuă recrutările
Les jeux sont faits! După două achiziții majore, în industria de jocurilor de noroc sunt așteptate alte tranzacții. Horea Popescu, Managing Partner CMS România și Coordonator al practicii Corporate M&A din ECE: Credem că în următoarea perioadă vom asista la mișcări strategice interesante, atât din partea marilor jucători de profil, cât și al marilor fonduri de investiții interesate de diversificarea portofoliilor lor
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Oana Alexandra Chivu, a cincea admisă în 2020: Mă îndrept spre magistratură, gândindu-mă deopotrivă la profesia de judecător și la cea de procuror. Avocatura are ceva aparte, îmbină mai mult viața socială cu cea profesională
LegiTeam: Simion & Baciu is looking for an associate lawyer
Alianță strategică | JURIDICE.ro și BizLawyer.ro colaborează pentru a ridica standardele comunității
Poliana Gogu-Naum și Roxana Ionescu, RTPR Counsels, desemnate și anul acesta Rising Stars
Anul 2021 a adus un număr mai mare de mandate firmei MPR Partners, în practica de Dispute Resolution. De vorba cu Gelu Maravela (Founding Partner) despre profilul și complexitatea acestora, dar și despre avantajele competitive ale firmei
Avocatura în provincie | Hațegan Attorneys anunță restructurare organizațională. Ioana Hațegan, Managing Partner: Răspundem tendințelor internaționale din sectorul legal și adoptăm modelul de organizație orizontală pentru a promova dezvoltarea liberă profesională a membrilor echipei, multidisciplinaritatea și colaborarea în cadrul echipei și între echipe
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...