ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

EximBank finanţează cu 30 milioane de lei dezvoltarea companiei Chemark Rom

27 Iulie 2021   |   Agerpres

Pachetul financiar structurat de bancă include atât componente de finanţare - care acoperă nevoia de capital circulant generată de dezvoltarea continuă a societăţii, cât şi de garantare - inclusiv garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

 
 
EximBank a încheiat un acord financiar în valoare de 30 de milioane de lei cu compania braşoveană Chemark Rom, unul dintre principalii jucători de pe piaţa naţională a pesticidelor şi îngrăşămintelor, destinat finanţării strategiei de dezvoltare pe termen scurt şi mediu a societăţii, informează banca printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
 
Pachetul financiar structurat de bancă include atât componente de finanţare - care acoperă nevoia de capital circulant generată de dezvoltarea continuă a societăţii, cât şi de garantare - inclusiv garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.
 
"Continuăm să ne concentrăm pe structurarea de pachete de finanţare complexe care oferă companiilor româneşti predictibilitate, siguranţă şi confort în desfăşurarea activităţii curente sau în implementarea planurilor de dezvoltare. Punând împreună produsele de creditare şi garanţiile de stat putem propune soluţii financiare care servesc nevoilor şi scopurilor clienţilor noştri onorându-ne astfel angajamentul pe care ni l-am asumat, acela de susţinere a dezvoltării mediului de business şi, implicit, de accelerare a tendinţei de creştere a economiei", a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
 
Chemark Rom este o companie cu capital 100% românesc, având sediul central în oraşul Codlea din judeţul Braşov şi 14 puncte de lucru operaţionale pe întreg teritoriul României. Prin produsele şi tehnologiile sale, societatea oferă soluţii de creştere a productivităţii şi competitivităţii agriculturii româneşti, adresându-se tuturor producătorilor agricoli, atât prin vânzare directă, cât şi prin intermediul magazinelor specializate. Pentru următorii ani, Chemark Rom îşi propune să continue strategia de dezvoltare a portofoliului de produse, în special pe segmentul tehnologiilor de nutriţie a plantelor şi de protecţie la stres climatic, precum şi cel al agriculturii ecologice.
 
"Ne îmbunătăţim an de an capacitatea de a răspunde provocărilor specifice industriei agricole: presiunea pe operaţiunile logistice (stocuri şi livrări în funcţie de evoluţia vremii), nevoia acută a fermierilor de a limita pierderile cauzate de secetă sau excesul de precipitaţii sau Pactul verde european care îşi manifestă deja efectul în modelarea portofoliilor de produse prin delistarea unor substanţe consacrate de protecţie a plantelor şi apariţia de noi produse cu impact redus asupra mediului. O astfel de complexitate în dinamica activităţii noastre zilnice necesită adaptare din partea clienţilor noştri, susţinerea noastră ca parteneri, dar şi resurse şi investiţii în creştere, de aceea parteneriatul financiar cu EximBank marchează o etapă importantă în evoluţia companiei noastre de la actor economic local, la furnizor de produse şi soluţii la nivel naţional şi lider de piaţă în România pe anumite segmente", a declarat Mircea Pop, administrator Chemark Rom.
 
Chemark Rom este un furnizor de servicii integrate care a dezvoltat trei linii principale de business în cei aproape 25 de ani de activitate: distribuţie inputuri agricole (pesticide, seminţe şi nutriţie foliară), ambalare-microambalare şi operaţiuni de logistică - depozitare produse de protecţia plantelor.
 
EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, susţin dezvoltarea economiei,se mai arată în comunicatul citat. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3395 / 8002
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...