ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

OMV Petrom a obţinut un profit net de 2,8 miliarde de lei în primele nouă luni, în creştere cu 3%

30 Octombrie 2019   |   AGERPRES

Valoarea vânzărilor consolidate a crescut cu 13% în primele nouă luni din 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, până la 18,2 miliarde de lei, susţinute de vânzări mai mare atât în Downstream Oil, cât şi în Downstream Gas.

 
 
OMV Petrom a obţinut în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 2,8 miliarde de lei, în creştere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, remis, miercuri, AGERPRES.

Valoarea vânzărilor consolidate a crescut cu 13% în primele nouă luni din 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, până la 18,2 miliarde de lei, susţinute de vânzări mai mare atât în Downstream Oil, cât şi în Downstream Gas.

Totodată, rezultatul din exploatare CCA excluzând elementele speciale a fost relativ stabil (+2% anual), însumând 3,5 miliarde de lei, cu o contribuţie mai redusă a trimestrului trei din 2019, fiind influenţat în principal de scăderea preţurilor ţiţeiului şi a volumelor de hidrocarburi.


Investiţiile au însumat 2,8 miliarde de lei în perioada ianuarie-septembrie 2019, în scădere cu 10% faţă de primele nouă luni ale anului trecut.

Contribuţia la bugetul de stat al României în primele nouă luni din acest an a fost de aproximativ 9 miliarde de lei.

Totodată, potrivit raportului financiar, în al treilea trimestru al acestui an, profitul net al companiei a fost de 785 milioane de lei, în scădere cu 43% faţă de trimestrul trei din anul 2018.

"Valoarea vânzărilor consolidate a crescut cu 10% comparativ cu T3/18, susţinută de volume vândute mai mari de produse petroliere, de volume şi preţuri mai mari ale vânzărilor de gazelor naturale şi de preţuri mai mari la electricitate. În schimb, preţurile mai mici ale produselor petroliere au contrabalansat parţial creşterile menţionate anterior", explică reprezentanţii companiei, în raportul menţionat.

Aceştia au arătat că rezultatele din trimestrul trei sunt influenţate, pe lângă preţurile mai mici ale produselor petroliere, şi de costurile de mediu legate de rafinăria Arpechim, închisă în 2011.

"Elementele speciale cuprind cheltuieli nete în valoare de (246) milioane lei, în principal aferente costurilor viitoare estimate pentru remedierea solului în legătură cu rafinăria Arpechim, în timp ce pierderile din deţinerea stocurilor au fost în sumă de (44) milioane lei în T3/19. În T3/18, am înregistrat cheltuieli speciale nete în valoare de (63) milioane lei şi câştiguri din deţinerea stocurilor în sumă de 59 milioane lei. Rezultatul din exploatare în T3/19 în sumă de 939 milioane lei, a fost cu 44% mai mic comparativ cu T3/18, fiind influenţat în principal de condiţiile de piaţă nefavorabile ale preţului ţiţeiului şi de estimarea costurilor viitoare pentru remedierea solului în legatură cu rafinăria Arpechim.

OMV Petrom estima, în vară, investiţii de 4 miliarde de lei pentru întregul an 2019, 75% urmând să meargă către segmentul de exploatare şi producţie Upstream.

Anul trecut, compania a realizat investiţii în valoare de 4,29 miliarde de lei, în creştere cu 44% comparativ cu 2017.

În trimestrul doi, compania a raportat un profit net în scădere la 823 milioane de lei, de la 1,151 miliarde de lei în primele trei luni ale anului. În T2 2018 OMV Petrom raporta un profit net de 434 milioane de lei.

După primele şase luni din 2019, OMV Petrom avea 12.767 salariaţi, în scădere de la 13.421 în perioada similară a anului trecut.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6744 / 8056
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
Raport IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie ̸ România | Mircea Moraru, Counsel la CMS România: Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice
Vasile Țiple, fostul Consilier General al UiPath și fondatorul Goodlegal, se alătură KPMG Legal - Toncescu și Asociații
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...