ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Didactica Publishing House a investit un milion de euro în titluri noi în 2022

23 Februarie 2022   |   Agerpres

"Anul trecut a adus o echilibrare între vânzările online şi offline şi o creştere a vânzărilor prin canalele proprii. Pentru 2022, editura îşi propune să continue investiţiile în titluri noi, centrate pe educaţia cognitivă şi emoţională a copilului, alocând un buget de 1 milion de euro. De asemenea, DPH îşi propune să demareze un program de dotare cu colţuri de lectură a 100 şcoli, grădiniţe, spitale sau centre educaţionale dedicate copiilor, ca parte a programului său de încurajare a lecturii", se precizează într-un comunicat al editurii transmis miercuri AGERPRES.

 
 
 Editura Didactica Publishing House a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri de aproape 3,2 milioane de euro, o creştere de 10% faţă de anul precedent, iar pentru anul în curs îşi propune să continue investiţiile în titluri noi, centrate pe educaţia cognitivă şi emoţională a copilului, alocând un buget de 1 milion de euro.
 
"Anul trecut a adus o echilibrare între vânzările online şi offline şi o creştere a vânzărilor prin canalele proprii. Pentru 2022, editura îşi propune să continue investiţiile în titluri noi, centrate pe educaţia cognitivă şi emoţională a copilului, alocând un buget de 1 milion de euro. De asemenea, DPH îşi propune să demareze un program de dotare cu colţuri de lectură a 100 şcoli, grădiniţe, spitale sau centre educaţionale dedicate copiilor, ca parte a programului său de încurajare a lecturii", se precizează într-un comunicat al editurii transmis miercuri AGERPRES.
 
2021 a fost anul consolidării prezenţei online a editurii DPH, magazinul online propriu generând 30% din cifra de afaceri şi contribuind la o echilibrare cu vânzările offline sau online prin parteneri.
 
"Creşterea a fost naturală după dublarea din 2020, anul în care totul s-a întâmplat online. Evoluţia costurilor de producţie şi a pieţei în general ne-a confirmat însă că am abordat strategia potrivită atunci când am decis să investim peste 100.000 de euro în canalul propriu de vânzări online, având în vedere că termenele de plată au fost adesea depăşite de o parte dintre parteneri în contextul socio-economic cauzat de pandemie. În plus, solicitările unora dintre aceştia de a oferi discounturi mari nu pot fi susţinute pe termen lung", a precizat Florentina Ion, fondator DPH.
 
Anul precedent a marcat şi o stabilizare a tipologiei clientului DPH. Astfel, clienţii sunt în proporţie de 86% femei, cu vârsta cuprinsă între 23 şi 40 de ani. Cei mai mulţi (peste 93%) sunt părinţi şi/sau cadre didactice. Un client din 3 a adăugat în coş, pe lângă cărţi dedicate copiilor - de poveşti sau de activităţi - şi un titlu dedicat adulţilor, în special din categoria dezvoltare personală, parenting sau de specialitate.
 
Valoarea medie a comenzilor a fost, în 2021, de 110 lei. Cea mai mare comandă a fost plasată în luna decembrie, din Bucureşti, şi a fost în valoare de 7.688 de lei.
 
Anul trecut au fost vândute peste 1 milion de cărţi, iar printre cele mai dorite titluri au fost noutăţile din colecţiile deja consacrate ale editurii, cum ar fi seria Ema şi Eric, semnată de Ioana Chicet-Macoveiciuc, sau seria Emoţiile lui Noni - Aurelie Chien Chow Chine.
 
"Numărul de titluri noi a fost cu 30% mai mic decât cel estimat iniţial, deşi investiţia a fost chiar mai mare decât cea alocată la începutul anului trecut. Diferenţele au venit din majorările cu până la 50% în costurile de producţie, pe care le-am suportat în mare parte, pentru ca preţul final al cărţilor să nu fie impactat considerabil", a precizat Florentina Ion.
 
Pentru 2022, editura îşi propune o investiţie similară, de 1 milion de euro, în publicarea a cel puţin 120 de noi titluri, 10% aparţinând autorilor români, inclusiv debutanţi.
 
Potrivit comunicatului citat, un alt obiectiv important şi constant al editurii este oferirea unui sprijin celor care pun educaţia copilului pe primul loc. Astfel, în 2022, DPH a demarat un proiect de dotare cu colţuri de lectură în grădiniţe, şcoli, spitale, centre dedicate copiilor.
 
Editura Didactica Publishing House deţine un portofoliu de carte şi jocuri cu adresabilitate din primele luni de viaţă. Cu o experienţă de 18 ani pe piaţa educaţională din România, Editura Didactica Publishing House a livrat până acum peste 16 milioane de cărţi, jocuri, reviste şi resurse educative. În total, portofoliul editurii numără peste 2.000 de titluri. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2239 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...